/

/

/

/

starten met je job in coronatijden

Getuigenis van een Medewerker

Starten met je job in coronatijden

Esma El Mahtouchi en Lieven Goossens hadden hun eerste dag bij Vandelanotte wellicht iets anders voorgesteld. Door het coronavirus beleefden ze die eerste weken namelijk vanop afstand, en niet vanop hun nieuwe werkplek. Collega’s leren kennen aan de koffiemachine werd vervangen door een videocall vanuit de woonkamer. Esma en Lieven vertellen graag hoe zij die eerste weken hebben beleefd.

Lieven Goossens - Starten met je job in coronatijden

Esma El Mahtouchi startte een tweetal weken voor de Veiligheidsraad aankondigde dat thuiswerken de norm werd. Ze kreeg dus nog nét de tijd om een aantal collega’s te leren kennen en een kijkje te nemen op haar nieuwe werkplek. Maar nog voor ze haar bureau kon inrichten met een aantal persoonlijke spullen, kreeg ze te horen dat ze voor een onbeperkt aantal weken thuis moest werken. “Dat was best wennen”, lacht Esma, “maar het thuiswerk bij Vandelanotte was vanaf de eerste week eigenlijk bijzonder goed georganiseerd en gepland. Mijn opleidingen zijn dan ook zonder problemen kunnen doorgaan”. Haar collega’s gaven haar meteen het gevoel dat ze niet in de steek werd gelaten en deden hun best om haar dagelijks te betrekken bij het team. Ondanks de afstand, bezorgde iedereen haar een meer dan welkom gevoel.

Bij de start van Lieven Goossens was de coronapandemie net op haar hoogtepunt. Hij moest dus vanaf de eerste dag op afstand kennis maken met zijn team, al was dat voor hem eerder een blij weerzien te noemen. Lieven werkte namelijk een aantal jaren terug ook al voor Vandelanotte, maar besliste toen om ergens anders een nieuwe start te maken. Hij besefte echter al snel dat hij zijn job bij Vandelanotte miste en keerde met veel plezier terug. “Het was voor mij echt een beetje thuiskomen”, vertelt Lieven. “Ik kreeg alleen maar positieve reacties van mijn collega’s, het was alsof ik nooit was weggeweest.” 

Bij Vandelanotte mag je nog echt jezelf zijn Lieven Goossens

Dat Lieven vooral de sfeer en de cultuur mist, was voor hem een van de hoofdredenen om terug te keren. “Je voelt bij Vandelanotte echt dat je in een familiebedrijf werkt. Je ziet dat bijvoorbeeld in de omgang met collega’s en het management. Je wordt enorm aangemoedigd, problemen worden samen aangepakt en je krijgt er de kans om je eigen persoonlijkheid verder te ontwikkelen. Je mag hier dus nog echt jezelf zijn.” Ook Esma ervaarde haar eerste weken bij Vandelanotte op een gelijkaardige manier. “Er heerst hier enorm veel respect, je kan echt zeggen wat je wil zeggen”.

Om de afstand tussen collega’s zo klein mogelijk te houden, werd er al snel een uitgebreid coronaplan opgesteld. Ook Esma en Lieven konden daardoor toch een band krijgen met hun nieuwe team, ook al was dat in het prille begin dan vooral vanop afstand. “Ondertussen mogen we de dankzij de Dokdagen (georganiseerde dagen waarop teams samenwerken op kantoor, nvdr.) al eens af en toe naar kantoor komen” vertelt Lieven. “Op andere dagen is iedereen enorm toegankelijk. Ik mag altijd bellen bij vragen, collega’s helpen hier graag.” Dat dat wellicht niet overal zo is, beaamt ook Esma. “Ik heb dagelijks gesprekken met de accountmanagers en krijg van hen enorm veel informatie. In de korte tijd dat ik hier werk, heb ik al enorm veel bijgeleerd.”

Zelf zin gekregen om een nieuwe start te maken? Klaar voor een carrièreswitch? Bezoek dan zeker onze jobpagina en maak net als Esma en Lieven deel uit van ons team! Tot binnenkort?

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Meer verhalen

Getuigenis van een Medewerker

Werken bij Vandelanotte, dat is werken in een familiale omgeving die gedreven wordt door drie belangrijke waarden: betrokkenheid, creativiteit én groei. Van die visie is ook Jacques Cappelle doordrongen. En dat al vanaf het prille begin. Op 2 november 2020 is het namelijk precies 50 jaar geleden dat hij zijn eerste werkdag bij Vandelanotte startte. En dat doen er hem maar weinig na. Het verhaal van een ervaren rot in het vak.

Lees verder
Getuigenis van een Medewerker

Nico Demeyere startte zijn job bij Vandelanotte in volle coronatijd. Een bezoekje aan kantoor of een babbeltje met collega's zat er voor hem dus niet meteen in, maar dat deerde hem niet. Nico weet namelijk van aanpakken. Hij deelt graag met ons hoe hij die eerste weken heeft ervaren.

Lees verder