/

/

hacker steelt gegevens van half miljoen patiënten

19 juli 2017

door Evelien Callewaert

Hacker steelt gegevens van half miljoen patiënten

Hacker steelt gegevens van half miljoen patiënten

Gisteren slaagde een hacker erin om de persoonlijke gegevens van maar liefst een half miljoen Belgische patiënten te bemachtigen via het digitale platform de 'Digitale Wachtkamer'. De hacker kon binnendringen via een lek in de software die door artsen gebruikt wordt om hun afspraken in te plannen.

Wij raden u daarom aan om zo snel mogelijk een nieuw paswoord in te stellen. De wachtwoorden waren namelijk niet versleuteld. Gebruikt u op de website een wachtwoord dat u ook voor andere toepassingen gebruikt, dan raden wij u aan om het paswoord ook daar aan te passen.

Ten slotte is het aangeraden om ook uw patiënten in te lichten en hen dezelfde raad te geven. Een verwittigd man is er namelijk twee waard.

Wenst u meer informatie omtrent Cyber Security & Data Protection (GDPR)? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder of met onze Cyber Security-partner clipeum.

Deel dit artikel

Evelien Callewaert

Senior Advisor Legal evelien.callewaert@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.