/

/

persbericht | vandelanotte kiest nieuwe antwerpse vestiging in functie van duurzame mobiliteit

In de pers
24 mei 2018

door Nikolas Vandelanotte

PERSBERICHT | Vandelanotte kiest nieuwe Antwerpse vestiging in functie van duurzame mobiliteit

​Antwerpen, donderdag 24 mei 2018 – De Antwerpse vestiging van accountancybedrijf Vandelanotte verhuist naar nieuwe kantoren in het bedrijvenpark The Link aan de Posthofbrug 6/4 in Antwerpen. De nieuwe locatie is gekozen in functie van de mobiliteitsbehoeften van het personeel en speelt in op het Slim naar Antwerpen mobiliteitsbeleid in de koekenstad.

PERSBERICHT: Vandelanotte kiest nieuwe Antwerpse vestiging in functie van duurzame mobiliteit

Antwerpen, hoofdstad van de files

Op 15 mei laatstleden pakte Be-Mobile nog uit met de recentste cijfers rond mobiliteit. Of, beter, het gebrek daaraan: de ‘traagheidsindex’. Daaruit blijkt dat de files zich almaar blijven uitbreiden, zowel in tijd als in ruimte. Antwerpen verstevigt zijn dominantie in de statistieken en werd uitgeroepen tot ‘hoofdstad van de files’. Door de geplande aanleg van de Oosterweelverbinding wordt voorspeld dat het fileprobleem de volgende zeven jaar bovendien nog zal toenemen.

Vervoer op maat

Het nieuwe kantoor van Vandelanotte in Antwerpen wordt vanavond, in aanwezigheid van de Antwerpse schepen voor mobiliteit Koen Kennis, officieel geopend.

“We hielden in onze keuze voor de nieuwe locatie vooral rekening met de nabijheid van openbaar vervoer, de fietsinfrastructuur en de soms wisselende mobiliteitsbehoeften van onze medewerkers. De omgeving van het treinstation Antwerpen-Berchem, de verschillende tramlijnen en de nieuwe fietssnelweg heeft ons uiteindelijk doen kiezen voor de Posthofbrug”, licht Jan Van Gils, vennoot bij Vandelanotte, toe.

Voor alle medewerkers van het Antwerpse kantoor werden verschillende individuele alternatieve routes uitgestippeld van woonplaats tot werkplaats. Jan Van Gils: “Tijdens een periode van één maand krijgen onze medewerkers de mogelijkheid om de verschillende routes uit te testen. Vervolgens kunnen ze kiezen hoe ze naar het nieuwe kantoor zullen komen. We voorzien fietsen, (elektrische) plooifietsen, bus-, tram- of treinabonnementen en bekijken de mogelijkheid om de keuze te wisselen naargelang het seizoen.”

Daarnaast staat er aan het kantoor in Antwerpen één poolwagen ter beschikking van de medewerkers die gereserveerd kan worden voor externe afspraken. Voor medewerkers uit de andere kantoren die af en toe naar Antwerpen komen, werden trajecten uitgestippeld. Ze kunnen ervoor opteren om met de trein te komen of met de wagen tot aan één van de Park&Ride-locaties rijden om vervolgens de tram te nemen.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

Het promoten van het openbaar vervoer en daarmee het terugdringen van de bedrijfswagen kadert voor Vandelanotte binnen haar beleid om duurzaam en verantwoord te ondernemen. “Als innovatief kantoor waar de gemiddelde leeftijd van de medewerkers op 28 jaar ligt, hopen we jonge mensen aan te sporen om toch te blijven of komen werken in Antwerpen, ongeacht hun woonplaats”, duidt Jan Van Gils.

Vandelanotte is fier op de manier waarop het constructief zoekt naar een oplossing die voor iedereen de beste is. Jan Van Gils besluit: “We moedigen andere bedrijven aan een gelijkaardig beleid op te starten zodat we met z’n allen veel minder lang in de file staan en we tegelijk de milieuproblematiek aanpakken.”

Deel dit artikel

Nikolas Vandelanotte

Certified Auditor & Accountant nikolas.vandelanotte@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.