x
OPGELET! Omwille van werken is onze parking in Kortrijk vanaf 11 september 2017 onbereikbaar. Parkeren kan op de gereserveerde plaatsen aan de ingang van het Ibis Hotel. Onze excuses voor het ongemak.
x

Zo geniet u van een belastingvrijstelling voor het diensthoofd export of IKZ

Dit artikel werd geschreven door Stephanie Vanmarcke, Eline Delerue.
Contacteer ons voor meer info op contact@vandelanotte.be.
Zo geniet u van een belastingvrijstelling voor het diensthoofd export of IKZ
Wie een bijkomend personeelslid aanwerft dat voltijds tewerkgesteld wordt in België, kan genieten van een vrijstelling van winsten voor een bedrag van 15.360 euro (aanslagjaar 2017). Het gaat hier om werknemers die actief zijn binnen één van de twee volgende categorieën:

  • Diensthoofd van de uitvoer
  • Diensthoofd van de afdeling Integrale Kwaliteitszorg

Het diensthoofd van de uitvoer is verantwoordelijk voor de prospectie van de buitenlandse markten en de contacten met het cliënteel. Het voordeel van de maatregel wordt voorbehouden aan één persoon per onderneming, zijnde het hoofd of de verantwoordelijke van de exportdienst.

Het diensthoofd van de afdeling Integrale Kwaliteitszorg zorgt ervoor dat er in het bedrijf een systeem van kwaliteitszorg geïmplementeerd en onderhouden wordt.

Om van de belastingvrijstelling te kunnen genieten, moet u aan een aantal verschillende administratieve formaliteiten voldoen. Eerst en vooral moet u bij het Agentschap voor buitenlandse handel een aanvraagformulier indienen voor de vrijstelling voor bijkomend personeel tewerkgesteld als diensthoofd voor uitvoer of IKZ. Dit formulier moet ingediend worden binnen de drie maanden vanaf de laatste dag van het belastbaar tijdperk. De aanvraag voor dit attest moet vergezeld zijn van een kopie van het arbeidscontract, het curriculum vitae en een verslag van de uitgevoerde taken door het hoofd van de exportdienst tijdens het betreffende aanslagjaar.

Vervolgens moet men jaarlijks binnen de drie maanden na het afsluiten van het belastbare tijdperk het bewijs leveren dat het bijkomend aangeworven personeelslid nog steeds in dienst is. Dit attest wordt voorgelegd samen met de aangifte vennootschapsbelasting. Daarnaast moet een bijkomend formulier bij de aangifte gevoegd worden.

Wilt u meer weten of hebt u hulp nodig bij het aanvragen van deze vrijstelling, neem dan contact op met uw relatiebeheerder of met één van onze specialisten via contact@vdl.be.

Dit artikel werd geschreven door

Wij zijn ook actief in volgende sectoren

Deze lijst bevat slechts enkele van onze gespecialiseerde sectoren. Klik hier voor de volledige lijst.

Meer nieuws

Zo geeft u uw buitenlandse vakantiewoning aan in België
recent inzicht

Zo geeft u uw buitenlandse vakantiewoning aan in België

Hoewel het dubbelbelastingverdrag bepaalt dat het land waarin het tweede verblijf gelegen is de heffingsbevoegdheid krijgt, moet dit onroerend goed ook in België worden aangegeven. Wij leggen u uit hoe u dat doet.

Facultatief regime voor btw-belaste onroerende verhuur
recent inzicht

Facultatief regime voor btw-belaste onroerende verhuur

Onroerende verhuur in de vastgoedsector is in België principieel vrijgesteld van btw. Het begrotingsakkoord van de federale regering van 26 juli 2017 voorziet in een optioneel stelsel voor een btw-belaste onroerende verhuur.

De verrekening van Amerikaanse bronheffing kan u veel geld besparen
recent inzicht

Zo bespaart u geld dankzij de verrekening van de Amerikaanse bronheffing

Wist u dat een Belgische vennootschap de ingehouden Amerikaanse bronheffing (of withholding tax) op dividenden kan verrekenen met de Belgische vennootschapsbelasting?

Steeds meer CEO's worden het slachtoffer van fraude
recent inzicht

Steeds meer CEO's worden het slachtoffer van fraude

De voorbije maanden werden steeds meer bedrijven het slachtoffer van een geavanceerde vorm van fraude, de zogenaamde CEO-fraude.

Zomerakkoord: dit zijn de fiscale gevolgen
recent inzicht

UPDATE | Dit zijn de fiscale gevolgen van het zomerakkoord

Vorige week kon de regering Michel na lang onderhandelen eindelijk een begrotingsakkoord sluiten. Wij zetten de aangekondigde fiscale maatregelen van het zomerakkoord voor u op een rij.

Volledig overzicht>
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren