/

/

/

veerle buyl

Vennoot

Veerle Buyl

Partner Corporate Finance

Profiel

Naast het uitvoeren van diverse managementtaken, adviseert en begeleidt Veerle het cliënteel van Vandelanotte in diverse corporate finance-projecten (zoals waardebepalingen, herstructureringen, financieringen en de overdracht en overname van ondernemingen) en bij onderhandelingen.

Opleiding

Veerle behaalde het diploma Master in de Rechten aan de Universiteit Gent en volgde ook de opleiding ‘Executive Masterclass Corporate Finance’ aan de Vlerick Business School.  

Ervaring

Na het beëindigen van haar studies startte Veerle haar carrière aan de Gentse Balie waar zij acht jaar advocaat is geweest. In 2004 sprak ze de Openingsrede uit naar aanleiding van de opening van het gerechtelijk jaar in Gent. In 2005 besloot Veerle de balie te verlaten en maakte zij de overstap naar Vandelanotte. Als legal manager was zij verantwoordelijk voor het uitvoeren van legal due diligences, het opmaken van allerhande contracten en het voeren van onderhandelingen. Het werd echter al snel duidelijk dat Veerle een passie heeft voor het M&A-gebeuren. In 2010 startte zij een eigen afdeling 'Vandelanotte Corporate Finance' en sinds 2014 is Veerle verantwoordelijk vennoot Corporate Finance. Daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor het aansturen van het team van (Assistant) Account Managers in regio Kortrijk, Brugge, Gent en Doornik.    

Publicaties

  • Buyl, V (2006). Juridische en fiscale aspecten van roerende en onroerende leasing. Bijzondere overeenkomsten (Vlaamse Conferentie der Balie van Gent) , p. 51-84. 
  • Ruysschaert, S, Buyl, V, Gielis, M (2005). Handboek Leasing. Roerende en onroerende leasing. Cross border leasing. Juridische, boekhoudkundige en fiscale aspecten. Antwerpen, Maklu.

Voordrachten

Veerle geeft verschillende presentaties samen met advocaten, financiële instellingen (ING, Belfius, BNP Paribas) en overnamebemiddelaars in het kader van bedrijfsoverdracht. 

Overige professionele engagementen

Sinds februari 2012 is Veerle bestuurder bij de Belgian Corporate Finance Association, een vereniging binnen de sector die niet enkel aandacht heeft voor haar leden en de sector, maar ook de toegevoegde waarde van de corporate finance en M&A-activiteiten naar een ruime community wil verspreiden.