/

/

/

philip callens

Vennoot

Philip Callens

Certified Auditor in Belgium & Luxemburg - Accountant

Profiel

Als familiaal vennoot en bedrijfsrevisor zet Philip zich iedere dag in voor de talrijke auditdossiers van klanten uit verschillende sectoren. Zo doet Philip de audit van vennootschappen en ondernemingen in zowel de publieke als non-profit sector. Daarnaast heeft hij ook enkele auditklanten uit de medische sector.

Philip is commissaris in tal van Vlaamse instellingen en heeft daarbij heel wat controle-ervaring op zijn naam staan. Zo verricht hij o.a. een externe controle in publieke instellingen, zowel op federaal als Vlaams niveau. Hij controleert ook allerlei projecten die gefinancierd zijn door overheidsmiddelen door de Europese Unie.

Opleiding

In 1991 begon Philip zijn studies Handelsingenieur aan de Universiteit van Antwerpen. Na zijn Erasmusjaar in Duitsland studeerde Philip af in 1996, om het jaar daarna nog een Master in Audit & Financing aan UMONS te behalen.

Ervaring

Philip startte zijn loopbaan in 1997 als manager bij KPMG Luxemburg, waarin hij banken en financieel dienstverlenende ondernemingen ondersteunde. In 2003 maakte hij de overstap naar Callens, Pirenne, Theunissen & Co, dat deel uitmaakt van de internationale groep Crowe Global.

Hij ondersteunt allerlei klanten en geeft hen financieel advies over accountancy, audit, due diligence, risk management en nog zoveel meer. In 2016 werd Philip Managing Partner bij Callens.

In 2022 versmolten Callens, Pirenne & Co en de audit-afdeling van Vandelanotte tot Callens Vandelanotte. Zo mocht Vandelanotte Philip Callens verwelkomen als familiaal vennoot.

Lidmaatschappen

Sinds 2001 is Philip Certified Accountant bij Ordre des Experts-Comptables Luxembourg. Daarnaast is Philip als Certified Auditor ook verbonden aan de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) en aan het Instituut van de Bedrijfsrevisoren.