/

/

onze medewerkers

/

ivan maes

Medewerker

Ivan Maes

Certified Tax Advisor

Profiel

Ivan Maes werkt als fiscaal jurist en belastingconsulent in ons kantoor in Antwerpen.

Opleiding

In 1985 behaalde Ivan het diploma Master in de Rechten aan de Universiteit van Antwerpen. Twee jaar later volgde hij een postgraduaat Fiscale Wetenschappen aan de Fiscale Hogeschool in Brussel (Associatie KULeuven).

Ervaring

Ivan startte zijn loopbaan als jurist in 1985 binnen de Fiduciaire J. Van Breda & C° in Antwerpen. Na het behalen van een bijkomend diploma in de fiscaliteit, werd hij steeds vaker betrokken in fiscale dossiers. In 1989 zette hij zijn carrière verder als fiscaal jurist bij het internationaal advieskantoor Fiduciaire Moores Rowland waar hij binnen de fiscale afdeling in Brussel diverse functies bekleedde. Deze firma fuseerde in 1998 met Deloitte en Ivan werd er tax director en medeverantwoordelijke van de fiscale afdeling in Antwerpen.

In 2001 werd hij vennoot en zaakvoerder van Fimico Tax & Legal, een accountancy- en fiscaal-juridisch studiebureau met zetels in Antwerpen, Brussel en Dendermonde. Hij begeleidde er diverse familiale vennootschappen, groeibedrijven, vermogende particulieren en vrije beroepen. Naast een algemene fiscale praktijk is hij geboeid door de diverse multidisciplinaire invalshoeken van vermogensplanning. Na de fusie met Fimico werd Ivan in 2010 vennoot bij Vandelanotte.

Voordrachten

Ivan verzorgde in zijn loopbaan diverse fiscaal-juridische voordrachten binnen Voka Antwerpen en Voka Mechelen en trad op als gastdocent personen- en vennootschapsbelasting voor o.a. BKR Antwerpen (nu Artemis). Hij spreekt geregeld voor beroepsorganisaties en is betrokken bij informatiesessies voor cliënten van private bankers en vermogensbeheerders.