/

/

/

francis rysman

Vennoot

Francis Rysman

Certified Auditor & Accountant

Profiel

Als vennoot is Francis Rysman verantwoordelijk voor cliënten die onderworpen zijn aan de revisorale controle van hun jaarrekening. Francis heeft dan ook een belangrijke cliëntenportefeuille bij grote familiale klantengroepen uit diverse sectoren, maar is ook actief als commissaris bij grote non-profitinstellingen (vzw’s).

Opleiding

Francis behaalde in 1988 het diploma Master in de Bedrijfseconomische Wetenschappen aan de Universiteit Gent. In 1989 behaalde hij daar eveneens zijn Master in Accountancy. Bij VLEKHO, afdeling Brugge, behaalde hij in 2000 het Postgraduaat in de Fiscale Wetenschappen. In 2009 beëindigde hij ten slotte de Masterclass Persoonlijke Financiële Planning in Antwerpen.

Ervaring

Na het beëindigen van zijn studies vatte Francis zijn auditloopbaan aan bij Ernst & Young in Gent. In 1993 vervolledigde hij zijn stage als Bedrijfsrevisor bij Koen Vandelanotte en in 1994 legde hij de eed af als bedrijfsrevisor. Na verloop van tijd werd hij director van de afdeling Audit bij Vandelanotte. Op vandaag is hij werkzaam als Account Manager Audit en sinds 2008 is hij vennoot. Francis houdt ervan inzicht te verwerven in complexe groepsstructuren, met hun onderlinge relaties, en is dan ook in belangrijke mate vertrouwd met de boekhoudkundige consolidatie en begeleiding van familiale ondernemingen.

Overige professionele engagementen

Francis is op vandaag sterk betrokken in non-profitondernemingen, waar een inzicht in de sectorale financierings- en subsidiëring van cruciaal belang is. 

Publicaties

Francis was lesgever aan het Vormingsinstituut VIZO in Gent. Daarnaast is hij ook jarenlang auteur van 'De Gids voor vennootschappen' en 'Zakboekje voor de Accountant'. Bij dit laatste neemt hij het gedeelte Belgisch boekhoudrecht al meer dan 25 jaar voor zijn rekening. De jaarlijkse update, omwille van de frequente wijzigingen in het regelgevend kader, houdt zijn geest scherp. Het cliënteel plukt hiervan uiteindelijk de vruchten.

Voordrachten

Francis geeft interne opleidingen en wordt vaak door collega’s bij Vandelanotte geraadpleegd voor het oplossen van omvangrijke technische vraagstukken die zich voordoen bij familiale vennootschappen.