Wegens werken aan het elektriciteitsnet zal ons kantoor in Brugge uitzonderlijk gesloten zijn op donderdag 18 april. We blijven telefonisch bereikbaar.

/

/

vlaamse coronahinderpremie aangevuld met 160 euro per verplichte sluitingsdag

Tax & Legal
22 april 2020

door Veerle Cool

Vlaamse coronahinderpremie aangevuld met 160 euro per verplichte sluitingsdag

Vlaamse ondernemingen en zelfstandigen aan wie de hinderpremie voor de verplichte sluiting tot 5 april werd toegekend, krijgen voor de periode die daarop volgt automatisch 160 euro per verplichte sluitingsdag.

Vlaamse coronahinderpremie aangevuld met 160 euro per verplichte sluitingsdag

Die sluitingsdag moet wel samenvallen met een normale openingsdag zoals die van toepassing was vóór 14 maart 2020. Wie dus al recht had op de coronahinderpremie, hoeft geen nieuwe aanvraag meer te doen.

De dagpremies worden voorlopig in 2 fasen uitbetaald. Vanaf 19 april worden de dagpremies uitbetaald voor de periode van 6 tot en met 19 april. De daaropvolgende periode zal uitbetaald worden vanaf 3 mei.

Hebt u vragen over het aanvullend bedrag van de coronahinderpremie? Neem contact op met uw accountmanager of met een van onze specialisten via contact@vdl.be.

Deel dit artikel

Veerle Cool

Senior Manager HR Solutions veerle.cool@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.