Kies uw taal:
Nieuws 5 juli 2017 Door Francis Rysman

Activatie van reserves voor investeringen in het welzijnsbeleid

Activatie van reserves voor investeringen in het welzijnsbeleid
Vandelanotte Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door Francis Rysman, verleende op 21 juni 2017 haar medewerking op een hoorzitting in het Vlaams Parlement. Het onderwerp van de hoorzitting was de conceptnota die recent ingediend werd in het Vlaams Parlement inzake de nieuwe regelgeving voor het activeren van 'reserves' voor investeringen in het welzijnsbeleid.

Richtlijnen over de bepaling van reserves

Conceptnota voor de nieuwe regelgeving

Aandachtspunten bij de conceptnota

  • +het onderscheid tussen enerzijds het opbouwen van boekhoudkundige 'reserves' op het passief van de vzw-jaarrekeningen, en anderzijds het al dan niet beschikbaar zijn van deze 'reserves' onder vorm van liquiditeiten en geldbeleggingen, op de actiefkant van de vzw-jaarrekeningen;
  • +het feit dat door de hogere kostprijs door de creatie van een Fonds opnieuw een intermediaire functie gecreëerd wordt;
  • +het transformatie-risico waarmee het Fonds geconfronteerd zal worden. De verstrekking van leningen gebeurt hier namelijk op lange termijn (20 jaar), terwijl de ingelegde middelen van de instellingen die vrijwillig in het fonds willen beleggen niet over een dergelijke beleggingshorizon beschikken. Zij hebben dus sneller hun eigen middelen nodig.

Wij volgen de verdere problematiek verder voor u op en houden u ook in de toekomst graag verder op de hoogte van belangrijke verdere ontwikkelingen van de regelgeving. Heeft u ondertussen reeds vragen, neem dan contact op met uw relatiebeheerder of via contact@vdl.be.

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.
Francis Rysman