Wegens werken aan het elektriciteitsnet zal ons kantoor in Brugge uitzonderlijk gesloten zijn op donderdag 18 april. We blijven telefonisch bereikbaar.

/

/

verplichte vermelding eori-nummer bij import

18 januari 2017

door Dries Torreele

Verplichte vermelding EORI-nummer bij import

Verplichte vermelding EORI-nummer bij import

Personen die goederen invoeren in België vanuit een land buiten de Europese Unie, moeten vanaf 7 januari 2017 verplicht een EORI-nummer aanvragen. EORI staat voor 'Economic Operator Registration and Identification' en is een uniek identificatienummer inzake douanematerie dat geldig zal zijn in de gehele Europese Unie.

De Belgische douane heeft echter in een tijdelijke overgangsmaatregel voorzien die van kracht is tot en met 7 februari 2017. Indien de invoerder nog niet over een EORI-nummer beschikt, dient hij in vak 8 de code 'BEPRIVATEPERSON' in te vullen, gevolg door zijn naam en adres. Vervolgens moet in vak 44 de code 'YO40' komen met vermelding van het btw-nummer.

Heeft u vragen hierover, neem dan gerust contact op met één van onze specialisten.

Deel dit artikel

Dries Torreele

Senior Manager Tax dries.torreele@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.