/

/

kan een fiscale zondaar dan toch nog kleur bekennen bij het contactpunt regularisaties (cpr)?

26 augustus 2016

door Hannelore Durieu en Stephanie Vanmarcke

Kan een fiscale zondaar dan toch nog kleur bekennen bij het contactpunt regularisaties (CPR)?

Kan een fiscale zondaar dan toch nog kleur bekennen bij het contactpunt regularisaties (CPR)?

Bron: Fiscale Wenken

Belastingplichtigen met een kapitaal in het buitenland worden vaak aanzien als fraudeurs. Op zich is het niet verboden een vermogen op te bouwen in het buitenland, dit achterhouden voor de fiscus is dat wel... De Off-ShoreLeaks, Panama-Papers, invoering van de kaaimantax, etc. zorgen ervoor dat fiscale zondaars meer en meer in het nauw worden gedreven.

Het is dan ook geen geheim meer dat de federale Administratie een nieuwe fiscale regularisatieronde wenst te organiseren. De regularisatieronde zou deze keer een permanent karakter hebben, dit houdt in dat deze - in tegenstelling tot vorige rondes - geen einddatum kent. Het uitwerken van deze procedure loopt echter niet van een leien dakje. Nadat de Raad van State reeds tweemaal een negatief advies heeft uitgebracht, is men momenteel opnieuw in de pen gekropen.

Er werd verwacht dat de nieuwe wet per 1 juni 2016 in voege zou treden, maar deze datum werd echter niet gehaald. De regering heeft geen nieuwe datum voor inwerkingtreding kenbaar gemaakt, de wet zou immers in voege treden op de eerste dag van de maand volgend op de publicatie in het Belgisch Staatsblad. Hoewel er nog geen definitieve tekst is, werd al heel wat neergeschreven over deze nieuwe regelgeving. Wat is op vandaag reeds duidelijk hierover?

Lees het volledige artikel via onderstaande link.

Deel dit artikel

Hannelore Durieu

Accountmanager International hannelore.durieu@vdl.be

Stephanie Vanmarcke

Team Manager International stephanie.vanmarcke@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.