/

/

nieuwe sociale voordelen voor logopedisten

06 juni 2016

door Nico Callewaert en Willem De Bock

Nieuwe sociale voordelen voor logopedisten

Nieuwe sociale voordelen voor logopedisten

Geconventioneerde logopedisten zullen voortaan, zoals andere medische beroepen, kunnen geniet van een RIZIV-toelage.

Wanneer logopedisten zich conventioneren, zullen zij als compensatie van het RIZIV een bedrag ontvangen voor het financieren van een aanvullend pensioen en/of een gewaarborgd inkomen. De bedragen die de logopedisten zullen ontvangen, hangen af van drie activiteitsdrempels en dienen nog bevestigd te worden per koninklijk besluit. Uit de overeenkomst tussen de logopedisten en de verzekeringsinstellingen blijkt dat de bedragen zijn vastgelegd op 2.475 EUR voor de volledige bijdrage en op 1.200 EUR voor de basisbijdrage. Met dit bedrag kan de logopedist naar keuze een aanvullend pensioen financieren of zich verzekeren van een gewaarborgd inkomen in geval van arbeidsongeschiktheid. Concreet zal elke geconventioneerde logopedist een aanvraagformulier moeten invullen en terugsturen.

Ook voor zelfstandig verpleegkundigen wordt een dergelijk systeem uitgewerkt. Hierover ontbreekt voorlopig echter nog verdere concrete informatie.

Hebt u reeds vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

Deel dit artikel

Nico Callewaert

Willem De Bock

Account Manager willem.debock@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.