Kies uw taal:
Nieuws 23 mei 2016 Door Eline Delerue en Hannelore Durieu

Subsidie voor wie internationaal durft ondernemen

Subsidie voor wie internationaal durft ondernemen
  • +Prospectiereizen buiten de EER en voor de bevordering van het internationaal ondernemen. Prospectiereizen die delokalisatie tot doel hebben en aankoopreizen worden niet gesteund.
  • +Deelname aan buitenlandse beurzen met internationale uitstraling, of deelname aan een organisatie van niche-evenementen in het buitenland met internationale uitstraling.
  • +Oprichting van een prospectiekantoor buiten de EER.
  • +Ontwikkeling en vertaling van digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie om producten of diensten van de aanvrager in het buitenland bekend te maken.
Zelfs grote ondernemingen kunnen een subsidie ontvangen, maar enkel voor de oprichting van een prospectiekantoor buiten de EER. Het bedrag van de steun hangt af van het initiatief en varieert van 500 euro tot 66.000 euro. Voor alle initiatieven kunnen subsidies worden toegekend ter waarde van maximaal 50% van de door FIT aanvaarde forfaitaire kosten. Hier zijn echter bepaalde voorwaarden aan verbonden.

Indien u plant om uw ondernemerschap uit te breiden naar het buitenland, maar hieromtrent toch nog enkele twijfels heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.
Eline Delerue
Eline Delerue
Hannelore Durieu
Hannelore Durieu