x
OPGELET! Omwille van werken is onze parking in Kortrijk vanaf 11 september 2017 onbereikbaar. Parkeren kan op de gereserveerde plaatsen aan de ingang van het Ibis Hotel. Onze excuses voor het ongemak.
x

Professionele Dienstverlening

Professionele Dienstverlening

Wij zijn ook actief in de dienstensector, net als u!

U oefent een vrij beroep uit als advocaat, notaris of gerechtsdeurwaarder, dan begrijpt u beter dan wie ook dat uw metier een grondige vak- en dossierkennis vraagt.  Net zoals u zelf in de dienstverlenende sector actief bent, zijn ook wij thuis in deze sector en kunnen wij u uitstekend helpen op het vlak van accountancy en fiscaliteit. Hierbij kunnen wij u garanderen dat u bij Vandelanotte geen nummer bent, maar dat u een persoonlijke aanpak krijgt via één vertrouwd en vast aanspreekpunt.

Starten als vrije beroeper?


Met ons gespecialiseerd team kunnen wij starters begeleiden om als zelfstandige aan de slag te gaan in het beroep van advocaat, notaris of gerechtsdeurwaarder. Of het nu gaat om een eenmanszaak of een vennootschap, we kunnen de ondernemer begeleiden vanaf de opstart en blijven hem bijstaan tijdens de verdere uitbouw van zijn zaak. 

Boekhouding en fiscaliteit - een rapportering op maat!


De boekhouding van deze vrije beroepen is geen sinecure. Door onze ervaring met deze materie, kan ons team u perfect helpen bij specifieke sectorgerichte vragen en u bijstaan voor het voeren van de wettelijk verplichte boekhouding van een vrij beroeper.

We trekken de lijn ook door van de boekhouding naar de fiscale impact op de cijfers. Onze doelstelling is te optimaliseren waar mogelijk om zo te komen tot een sluitende winstberekening of jaarrekening en de daarbij horende aangifte in de vennootschaps- of personenbelasting.

Bij Vandelanotte wachten we niet tot het einde van het jaar om uw cijfers te analyseren en bespreken, maar zorgen we via een regelmatige rapportering dat u, als vrij beroeper, op de hoogte bent van de stand van zaken.

Aangezien kennis de basis van onze dienstverlening betreft, houden wij deze up to date door ons continu bij te scholen en de recentste wetswijzigingen op de voet te volgen. Op deze manier kunnen we inspelen op de evoluties in uw sector.   

Associaties oprichten?


Wenst u te associëren met andere confraters en heeft u daarbij professionele hulp nodig? Doe dan beroep op ons team voor de eerste besprekingen over een mogelijke samenwerking, het waarderen van te fuseren ondernemingen, het oprichten van een nieuwe structuur en het begeleiden van het personeel bij deze overgang.  U kan op onze expertise blijven rekenen om uw activiteiten succesvol uit te bouwen. We leveren namelijk multidisciplinair advies gedurende uw hele professionele carrière.

Interim boekhoudopdrachten bij notarissen!

Het is zelfs mogelijk om een van onze specialisten, tijdelijk of definitief te plaatsen. Notarissen, die de laatste jaren heel veel extra administratieve taken hebben bijgekregen, kunnen enkele dagen per week beroep doen op iemand. We kunnen daar makkelijk op inspelen, aangezien we medewerkers in dienst hebben die de regelingen en wetgevingen van notarissen door en door kennen.

Ondersteuning van de boekhouding bij de notaris gaande van 'integrale overname' (bv. bij ziekte) met inbegrip van alle administratieve taken eigen aan de notariële boekhoudkundige administratie, over 'begeleiding van nieuwe medewerkers', maar ook 'opvolging van interne boekhouders'.

Geaccrediteerd consultant notariaat/personeelsadvies nodig?


Tenslotte hebben wij een accrediteerd consultants voor het notariaat/personeelsadvies en werving & selectie binnen ons team. Dit is Sarah Vandenbroucke, zij maakt deel uit van de afdeling HR Solutions binnen kantoor Vandelanotte en heeft deze erkenning door de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat behaald in de loop van 2015. Dankzij haar expertise in het domein van personeelsadvies en rekrutering & selectie alsook haar vertrouwdheid met het notariaat, treedt zij op als uw vertrouwenspersoon en begeleidt zij uw werving- en selectieprocedures op professionele en deskundige wijze.

Blijf op de hoogte!


Neem gerust even contact voor een vrijblijvende kennismaking met onze specialisten. 

Wenst u meer informatie?

Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Ontdek al onze sectoren

Onze diensten voor uw sector

Deze lijst bevat slechts enkele van onze diensten. Klik hier voor de volledige lijst.

Nieuws en seminaries

Binnenkort ook 21% btw op pro-Deodiensten
recent inzicht

Binnenkort ook 21% btw op pro-Deodiensten

Diensten van advocaten en gerechtsdeurwaarders die handelen onder het pro-Deosysteem, zijn onderworpen aan het bijzonder nultarief inzake btw. Het Europees Hof van Justitie heeft geoordeeld dat dit niet in overeenstemming is met de btw-richtlijn.

De handelshuurhernieuwing
recent inzicht

De handelshuurhernieuwing: begin er tijdig aan

Met het einde van 2016 in zicht wordt u er misschien wel aan herinnerd dat uw huidige handelshuurovereenkomst binnen afzienbare termijn een einde neemt. Heeft u er reeds bij stilgestaan om deze te hernieuwen?

Vastgoedfinanciering via uw groepsverzekering
recent inzicht

Vastgoedfinanciering via uw groepsverzekering

Wanneer u start met de financiering van een privévastgoedproject, denkt u wellicht in de eerste plaats aan de voordelen van een hypothecaire lening. Daarnaast kunt u echter ook een beroep doen op uw groepsverzekering, IPT of VAPZ.

Budgetvriendelijk verlonen
recent inzicht

Budgetvriendelijk verlonen: een overzicht

Dagelijks worden werkgevers rond de oren geslagen met de berichtgeving rond de hoge loonkosten in België. Om hieraan tegemoet te komen werd een veelheid aan alternatieve verloningsvormen ontwikkeld.

Taxatie van tweede verblijven aan de kust dan toch discriminatie
recent inzicht

Taxatie van tweede verblijven aan de kust: dan toch discriminatie?

Sinds jaar en dag bestaat er discussie tussen eigenaars van een tweede verblijf aan de kust en de gemeentes betreffende de jaarlijkse 'tweedeverblijfstaks'.

Volledig overzicht>
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren