x
OPGELET! Het kantoor in Deinze is verhuisd naar Gent! Vanaf 15 februari 2017 verwelkomen wij u op onze nieuwe locatie in de Bijenstraat 22, 9051 Gent.
x

Not For Profit

Not for Profit

Allround adviesverlening voor uw vereniging

Bij Vandelanotte pinnen we ons niet vast op sectortermen zoals Social Profit, Not (for) Profit of vzw. Wij bieden uw vereniging gewoon een sterke en professionele begeleiding.  

De Vandelanotte sectorwerkgroep is samengesteld uit mensen die dagelijks hun ervaring ten dienste stellen van kleine en grote vzw's en die de vzw wetgeving op de voet volgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij vele ziekenhuizen, zorgcentra, culturele organisaties en diverse beroepsverenigingen tot onze cliënten mogen rekenen.

Zorg voor de cijfers van uw vereniging

Cijfers en de verwerking ervan geven kopzorgen, maar niet als wij de vereenvoudigde of dubbele boekhouding van uw vereniging (eventueel onder toezicht van een commissaris) voor u opvolgen. Wij verwerken uw resultaten én begeleiden u ter plaatse of in the cloud.

Ondersteuning van uw groeitraject

Werken met mensen voor mensen, vergt een dynamische begeleiding om uw groei op fiscaal en juridisch vlak correct op te vangen en aan alle geldende vzw wetgeving te voldoen.  

Onze juristen leveren advies bij de oprichting, wijziging, herstructurering, fusie of splitsing van uw vereniging. Hiernaast kan u rekenen op een grondig advies bij het uitwerken van financieringsvormen, de begeleiding van overheidsopdrachten, publiek private samenwerkingsvormen of zelfs crowdfunding.  

Wij volgen dagelijks alle wijzigingen in wetgeving inzake vzw's, VIPA financiering, subsidies en overheidsopdrachten op.  

Fiscale veiligheid voor uw social profit activiteit conform de vzw wetgeving

Ook waar het commerciële belang niet vooropstaat, ontstaan belangrijke fiscale vraagstukken. Ons team geeft hiervoor een gepaste oplossing en draagt er zorg voor dat u inzake rechtspersonenbelasting, btw-wetgeving, registratierechten en vzw wetgeving probleemloos verder kan.  

Wenst u zekerheid omtrent de belastingsgevolgen van uw toekomstproject, dan kunnen wij hiervoor een ruling aanvragen.

Commissaris in uw vereniging

Onze auditors zijn commissaris in vele grote verenigingen. Zij hebben een bijzondere ervaring opgebouwd in financiële audits en voeren deze vertrouwensfunctie met aandacht en uiterste precisie uit.

Ook zijn onze bedrijfsrevisoren erkend als EFRO auditeur. Daardoor zullen ze Vlaamse projectpartners zoals steden, universiteiten en diverse non profitorganisaties kunnen assisteren bij de certificatieprocedure voor het Europees fonds voor Regionale ontwikkeling en de Europese Commissie tussen 2014 en 2020.

More than accountants

De slogan More than accountants nemen we bij Vandelanotte zeer ernstig. Vragen omtrent personeelsbeleid en rekrutering, het vermijden van risico's door een deskundige en onafhankelijke verzekeringsaudit te laten uitvoeren, en vele andere adviezen vallen daarom ook onder onze consultancyactiviteiten.  

Klaar om te starten of te groeien met uw organisatie of nood aan professionele begeleiding om aan de geldende vzw wetgeving te beantwoorden? Neem gerust even contact op om een vrijblijvende kennismaking met onze specialisten aan te vragen.

Werp alvast even een blik op onze gespecialiseerde website www.vzwstart.be.

Wenst u meer informatie?

Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Ontdek al onze sectoren

Nieuws en seminaries

De handelshuurhernieuwing
recent inzicht

De handelshuurhernieuwing: begin er tijdig aan

Met het einde van 2016 in zicht wordt u er misschien wel aan herinnerd dat uw huidige handelshuurovereenkomst binnen afzienbare termijn een einde neemt. Heeft u er reeds bij stilgestaan om deze te hernieuwen?

Versoepelde btw-regeling voor cafetaria's vanaf 2017
recent inzicht

Versoepelde btw-regeling voor cafetaria's vanaf 2017

De uitbating van een drank- of eetgelegenheid door een vereniging valt buiten het toepassingsgebied van de btw-vrijstelling. Er bestaat evenwel een tolerantie. De administratie heeft nu beslist om de voorwaarden van deze tolerantie te versoepelen.

Vlaamse subsidiëring richtlijnen over de bepaling van reserves
recent inzicht

Vlaamse subsidiëring: richtlijnen over de bepaling van reserves

Vanaf 1 januari 2014 is het besluit van de Vlaamse Regering van 8 november 2013 betreffende de algemene regels inzake subsidiëring in werking getreden. In dit besluit werd opgenomen dat een reserve uit werkingssubsidies aangelegd mag worden wanneer de toegekende subsidie de kosten overschrijdt.

Taxatie van tweede verblijven aan de kust dan toch discriminatie
recent inzicht

Taxatie van tweede verblijven aan de kust: dan toch discriminatie?

Sinds jaar en dag bestaat er discussie tussen eigenaars van een tweede verblijf aan de kust en de gemeentes betreffende de jaarlijkse 'tweedeverblijfstaks'.

De 'chèque habitat'
recent inzicht

De 'chèque habitat': welke belastingvoordelen kan men in het Waals gewest nog genieten voor de aankoop van een eigen woning?

De Waalse woonbonus wordt met ingang van 1 januari 2016 vervangen door de minder voordelige 'chèque habitat'.

Volledig overzicht>
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren