x
OPGELET! Omwille van werken is onze parking in Kortrijk vanaf 11 september 2017 onbereikbaar. Parkeren kan op de gereserveerde plaatsen aan de ingang van het Ibis Hotel. Onze excuses voor het ongemak.
x

Not For Profit

Not for Profit

Allround adviesverlening voor uw vereniging

Bij Vandelanotte pinnen we ons niet vast op sectortermen zoals Social Profit, Not (for) Profit of vzw. Wij bieden uw vereniging gewoon een sterke en professionele begeleiding.  

De Vandelanotte sectorwerkgroep is samengesteld uit mensen die dagelijks hun ervaring ten dienste stellen van kleine en grote vzw's en die de vzw wetgeving op de voet volgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij vele ziekenhuizen, zorgcentra, culturele organisaties en diverse beroepsverenigingen tot onze cliënten mogen rekenen.

Zorg voor de cijfers van uw vereniging

Cijfers en de verwerking ervan geven kopzorgen, maar niet als wij de vereenvoudigde of dubbele boekhouding van uw vereniging (eventueel onder toezicht van een commissaris) voor u opvolgen. Wij verwerken uw resultaten én begeleiden u ter plaatse of in the cloud.

Ondersteuning van uw groeitraject

Werken met mensen voor mensen, vergt een dynamische begeleiding om uw groei op fiscaal en juridisch vlak correct op te vangen en aan alle geldende vzw wetgeving te voldoen.  

Onze juristen leveren advies bij de oprichting, wijziging, herstructurering, fusie of splitsing van uw vereniging. Hiernaast kan u rekenen op een grondig advies bij het uitwerken van financieringsvormen, de begeleiding van overheidsopdrachten, publiek private samenwerkingsvormen of zelfs crowdfunding.  

Wij volgen dagelijks alle wijzigingen in wetgeving inzake vzw's, VIPA financiering, subsidies en overheidsopdrachten op.  

Fiscale veiligheid voor uw social profit activiteit conform de vzw wetgeving

Ook waar het commerciële belang niet vooropstaat, ontstaan belangrijke fiscale vraagstukken. Ons team geeft hiervoor een gepaste oplossing en draagt er zorg voor dat u inzake rechtspersonenbelasting, btw-wetgeving, registratierechten en vzw wetgeving probleemloos verder kan.  

Wenst u zekerheid omtrent de belastingsgevolgen van uw toekomstproject, dan kunnen wij hiervoor een ruling aanvragen.

Commissaris in uw vereniging

Onze auditors zijn commissaris in vele grote verenigingen. Zij hebben een bijzondere ervaring opgebouwd in financiële audits en voeren deze vertrouwensfunctie met aandacht en uiterste precisie uit.

Ook zijn onze bedrijfsrevisoren erkend als EFRO auditeur. Daardoor zullen ze Vlaamse projectpartners zoals steden, universiteiten en diverse non profitorganisaties kunnen assisteren bij de certificatieprocedure voor het Europees fonds voor Regionale ontwikkeling en de Europese Commissie tussen 2014 en 2020.

More than accountants

De slogan More than accountants nemen we bij Vandelanotte zeer ernstig. Vragen omtrent personeelsbeleid en rekrutering, het vermijden van risico's door een deskundige en onafhankelijke verzekeringsaudit te laten uitvoeren, en vele andere adviezen vallen daarom ook onder onze consultancyactiviteiten.  

Klaar om te starten of te groeien met uw organisatie of nood aan professionele begeleiding om aan de geldende vzw wetgeving te beantwoorden? Neem gerust even contact op om een vrijblijvende kennismaking met onze specialisten aan te vragen.

Werp alvast even een blik op onze gespecialiseerde website www.vzwstart.be.
Download (pdf)Vzw's in volle groei

Wenst u meer informatie?

Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Ontdek al onze sectoren

Nieuws en seminaries

Van vzw naar onderneming: het belang van aansprakelijkheid voor bestuurders
recent inzicht

Van vzw naar onderneming: het belang van aansprakelijkheid voor bestuurders

Vandaag staan we aan de vooravond van de inwerkingtreding van het nieuwe boek XX van het Wetboek van Economisch Recht (of WER). Met dit nieuwe boek wordt ook het insolventierecht grondig hervormd.

Vrijstelling onroerende voorheffing en wijziging kadastraal inkomen
recent inzicht

Vrijstelling onroerende voorheffing en wijziging kadastraal inkomen

De onroerende goederen van deze instellingen kunnen worden vrijgesteld van onroerende voorheffing wanneer de onroerende goederen gebruikt worden voor de hoofdactiviteit van de instelling én wanneer er geen winstoogmerk is.

Wordt de btw-vrijstelling voor kostendelende verenigingen ingeperkt?
recent inzicht

Wordt de btw-vrijstelling voor kostendelende verenigingen ingeperkt?

De wet van 1 juli 2016 heeft de btw-regeling grondig gewijzigd voor de 'kostendelende verenigingen' of 'zelfstandige groeperingen'. Recente rechtspraak van het Europees Hof van Justitie lijkt het toepassingsgebied van deze vrijstelling echter te beperken.

Activatie van reserves voor investeringen in het welzijnsbeleid
recent inzicht

Activatie van reserves voor investeringen in het welzijnsbeleid

Recent werd een nieuwe conceptnota ingediend in het Vlaams Parlement inzake de nieuwe regelgeving voor het activeren van 'reserves' voor investeringen in het welzijnsbeleid.

Subsidies voor managementadvies in de sociale economie.jpg
recent inzicht

Subsidies voor managementadvies in de sociale economie

De subsidie is van toepassing voor ondernemingen in de sociale economie. Dit zijn voornamelijk de beschutte werkplaatsen, de sociale werkplaatsen, de invoegbedrijven en de initiatieven in de lokale diensteneconomie. Deze ondernemingen beogen de inschakeling van bepaalde kansengroepen op de arbeidsmarkt.

Volledig overzicht>
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren