x
OPGELET! Omwille van werken is onze parking in Kortrijk vanaf 11 september 2017 onbereikbaar. Parkeren kan op de gereserveerde plaatsen aan de ingang van het Ibis Hotel. Onze excuses voor het ongemak.
x

Medische sector

Medische sector

Starten als arts of bent u al actief in de medische sector?


Bij Vandelanotte hebben we over de jaren heen een bijzondere expertise in de medische sector uitgebouwd. Voor de specialisten van Medici@Vandelanotte hebben specifieke fiscale uitdagingen waar huisartsen, specialisten, apothekers, zorginstellingen en andere paramedische beroepsbeoefenaars mee geconfronteerd worden, nog maar weinig geheimen. We volgen de evoluties in de medische sector op de voet en scholen ons ook voortdurend bij om u bij elke stap van uw carrière te begeleiden.

Wij bekommeren ons om de financiële en fiscale gezondheid van uw onderneming of praktijk zodat u zich 100% kan focussen op het welzijn van uw patiënten!

Of u nu een eenmanszaak heeft of een doktersvennootschap, onze experten bekijken uw onderneming in een brede context. Een sluitende jaarrekening, winstberekening en een correcte aangifte in de personenbelasting zijn essentieel, maar ook de juridische en fiscale aspecten verbonden aan de uitoefening van uw beroep krijgen bij ons de aandacht die ze verdienen. Ook als u plannen heeft om binnenkort te starten als arts is even contact opnemen met Vandelanotte geen slecht idee...

U gaat binnenkort starten als arts?

Tegenwoordig is er een duidelijke trend in de medische sector gebaseerd op samenwerkingsverbanden. Steeds vaker kiezen startende artsen voor artsenassociaties, groepspraktijken en andere kosten delende structuren in plaats van een eigen dokterspraktijk op te richten.

Dergelijke samenwerkingen hebben echter niet alleen fiscale gevolgen, maar ook invloed op de praktische beroepsbeoefening. U laat zich dus best grondig informeren welke praktische voor- en nadelen en welke financiële meerwaarde een doktersassociatie kan opleveren en hoe u zich best associeert. Vergeet u trouwens ook niet om onze juristen aan te spreken om een sluitend associatiecontract op maat op te stellen of uw bestaand contract na te lezen?

Tip: U gaat starten als arts? Vraag dan nu onze gratis startersgids aan via medici@vdl.be!

Met Vandelanotte heeft u een strategisch klankbord waar u terecht kan met al uw vragen omtrent starten als arts of de uitbouw van uw bestaande praktijk of onderneming. Wij zijn uw sparring partner doorheen uw volledige medische carrière. We begeleiden u bij al uw strategische beslissingen van starten als arts, gezond groeien en fiscaal optimaliseren van uw bedrijfs- en persoonlijke inkomsten tot het overdragen van uw praktijk.

1 aanspreekpunt en een partner die proactief met u meedenkt.

Bij Vandelanotte gaan we er prat op dat u geen nummer bent. Onze cliënten krijgen steeds een vast aanspreekpunt, een relatiebeheerder die zich helemaal in uw materie inwerkt. Met een globale kijk op uw dossier en de nodige knowhow leveren we u oplossingsgericht advies voor al uw financiële, juridische en fiscale vraagstukken. Of het nu gaat om boekhouding, fiscaliteit, audit, corporate finance, risk management, vermogensplanning, HR-oplossingen of vragen rond ondernemingsrecht, wij hebben de nodige expertise in huis om u een geargumenteerd antwoord te bezorgen.

Het team van Medici@Vandelanotte bestaat uit meer dan 20 specialisten verspreid over onze 8 verschillende vestigingen. Antwerpen, Brugge, Brussel, Deinze, Zele, Doornik en het hoofdkantoor Kortrijk, overal hebben we gespecialiseerde adviseurs voor u klaarstaan.

We houden u op de hoogte!

In de medische sector zijn er voortdurend nieuwtjes te melden. Nieuwe wetgeving, aangepaste subsidiëringen, wijzigingen inzake remgeld en dergelijke meer vatten we overzichtelijk samen in ons magazine Vandelanotte News. We sturen u eveneens regelmatig NewsFlashes toe en delen deze ook op onze sociale media LinkedIn, Facebook en Twitter. Tenslotte organiseren we ook tal van seminaries over actuele topics.

Klaar om te starten als arts of graag wat strategisch of fiscaal advies?

U bent arts, apotheker, zorgmanager, zelfstandig verpleger of u oefent een ander paramedisch beroep uit? Neem vandaag nog contact op en ontdek zelf hoe onze service het verschil maakt!

Aanvraag startersbrochure

Vraag uw gratis startersgids aan door een e-mail te sturen naar medici@vdl.be
Medici@Vandelanotte leverde een bijdrage aan de vernieuwde website van het BVAS: lees hier meer.
Download (pdf)Brochure Vandelanotte Medici

Wenst u meer informatie?

Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Ontdek al onze sectoren

Nieuws en seminaries

Associëren in theorie en in de artsenpraktijk
recent inzicht

Associëren in theorie en in de artsenpraktijk

U wenst samen te werken met een collega? U wenst uw praktijk op termijn over te laten aan een startend arts? Dan is het misschien hoog tijd om een associatie op te richten.

Hacker steelt gegevens van half miljoen patiënten
recent inzicht

Hacker steelt gegevens van half miljoen patiënten

Gisteren slaagde een hacker erin om de persoonlijke gegevens van maar liefst een half miljoen Belgische patiënten te bemachtigen via het digitale platform de 'Digitale Wachtkamer'.

De handelshuurhernieuwing
recent inzicht

De handelshuurhernieuwing: begin er tijdig aan

Met het einde van 2016 in zicht wordt u er misschien wel aan herinnerd dat uw huidige handelshuurovereenkomst binnen afzienbare termijn een einde neemt. Heeft u er reeds bij stilgestaan om deze te hernieuwen?

Taxatie van tweede verblijven aan de kust dan toch discriminatie
recent inzicht

Taxatie van tweede verblijven aan de kust: dan toch discriminatie?

Sinds jaar en dag bestaat er discussie tussen eigenaars van een tweede verblijf aan de kust en de gemeentes betreffende de jaarlijkse 'tweedeverblijfstaks'.

De 'chèque habitat'
recent inzicht

De 'chèque habitat': welke belastingvoordelen kan men in het Waals gewest nog genieten voor de aankoop van een eigen woning?

De Waalse woonbonus wordt met ingang van 1 januari 2016 vervangen door de minder voordelige 'chèque habitat'.

Volledig overzicht>
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren