x
OPGELET! Omwille van werken is onze parking in Kortrijk vanaf 11 september 2017 onbereikbaar. Parkeren kan op de gereserveerde plaatsen aan de ingang van het Ibis Hotel. Onze excuses voor het ongemak.
x

Tax

All-round fiscale visie


De Tax-afdeling binnen Vandelanotte bestaat uit een multidisciplinair team van generalisten en specialisten. Wij leveren fiscaal-juridisch advies waarbij de cliënt centraal staat. Elke vraag wordt daarom bekeken vanuit een breed perspectief en vanuit een all-round fiscale visie. Bij onze fiscale adviesverlening houden wij steeds rekening met de impact van bepaalde denkpistes op alle fiscale takken: personenbelasting, vennootschapsbelasting, btw, registratiebelasting en erfbelasting.

Oplossingen op maat


Onze fiscale adviezen bieden een gespecialiseerde oplossing op maat van uw onderneming. Wij loodsen u hierbij door het kluwen aan fiscale regels en passen deze toe op uw concrete situatie, rekening houdend met uw wensen en noden. Wij begeleiden u niet alleen bij het uitwerken van een fiscale denkpiste, maar ook bij de praktische uitwerking en implementatie van onze fiscale adviezen.

Meer fiscale opluchting 


Daarnaast komen wij op voor uw belangen en deze van uw onderneming en treden wij op als gesprekspartner ten opzichte van de fiscus. Indien u voorafgaand rechtszekerheid wilt omtrent een geplande transactie, dan kan uw dossier worden voorgelegd aan de rulingcommissie. Weet u niet zeker of uw onderneming wel voldoet aan alle bepalingen, dan kan een btw-audit u de perfecte voorbereiding bieden voor een toekomstige controle.

Op zoek naar fiscale opportuniteiten


Ondernemers of bestuurders zien, door de steeds veranderende fiscale regels en wetten, vaak de bomen door het bos niet meer. Door een strikte opvolging van de fiscale nieuwigheden kunnen wij kort op de bal spelen om fiscale opportuniteiten te detecteren in uw dossier en uw fiscale positie te optimaliseren. Hierbij streven wij telkens naar duidelijke en pragmatische oplossingen: 

  • Hoe kan ik mij fiscaal vriendelijk te verlonen of fiscaal vriendelijk geld uit mijn vennootschap halen?
  • Welke fiscale voordelen kan ik genieten indien ik investeer in onderzoek en ontwikkeling? 
  • Welke voordelen biedt een investering in tax shelter mij en wat zijn de aandachtspunten?
  • Heeft u al eens nagedacht over vastgoedcertificaten?
  • Welke voordelen kan een btw-eenheid voor uw onderneming bieden?
  • Is het bijvoorbeeld zinvol een eenmanszaak te hebben of is een vennootschap voordeliger? 
  • Hoe structureer ik een aankoop van een nieuw onroerend goed (privé - via de vennootschap - in onverdeeldheid - via vruchtgebruik) en wat zijn de fiscale aandachtspunten? 
  • Koop ik mijn auto best privé of via de vennootschap?

Door historische groei kan het evenwel zijn dat de structuur van uw vennootschap niet langer de meest optimale structuur is. Ook in het kader van een familiale regeling kan een herstructurering van de groep zich opdringen. Dankzij onze expertise binnen Vandelanotte kunnen wij u van A tot Z bijstaan bij de herstructurering van uw bedrijf (fusies, splitsingen, overname handelszaak, etc.).

Voor elke ondernemer


Door onze jarenlange ervaring kunnen wij zowel grote als kleine vennootschappen bijstaan in diverse fiscale vraagstukken waaronder onder meer herstructureringen, overnames, transfer pricing, internationale tax, kapitaalvermindering, btw-eenheid, etc. Eenmanszaken en zelfstandigen hebben echter andere bezorgdheden dan vennootschappen. Daarom kan ook deze doelgroep kan bij ons terecht voor advies op maat. Binnen onze Tax-afdeling hebben wij ten slotte de nodige expertise in huis om ook vzw's en verenigingen te begeleiden in de fiscaliteit van hun statuut. 

Over de grenzen heen 

In een steeds toenemende globaliserende wereld worden de nationale grenzen al snel overschreden. Onze expertise beperkt zich dan ook niet tot de Belgische nationale wetgeving. Dankzij onze nauwe samenwerking met de Leading Edge Alliance en JPA kunnen wij u en uw bedrijf bijstaan in diverse internationale vraagstukken. Wij bieden u dan ook graag het nodige fiscale comfort in uw internationaal avontuur. Meer weten? Bezoek dan zeker onze Vandelanotte International-pagina. .

Seminaries en publicaties


Ons team van fiscalisten verzorgt wekelijks nieuwe artikels op onze website. Zo blijft u steeds op de hoogte van de laatste fiscale nieuwtjes. Daarnaast verzorgen wij meerdere keren per jaar seminaries omtrent fiscaal actuele thema's. Voor u de ideale gelegenheid om op de hoogte te blijven van de nieuwigheden en dat in een aangenaam kader. Hou dus zeker onze website in de gaten voor toekomstige evenementen!

Carl Van Biervliet, vennoot en lid van onze Tax-afdeling, is tevens spreker op diverse seminaries. Zo vind je hem geregeld aan de Fiscale Hogeschool, bij Fiscaal Informatief en bij Kennisateliers. Daarnaast is hij docent aan de Hogeschool Universiteit Brussel binnen het Postgraduaat Fiscaal Recht en Fiscale Praktijk, is hij gastdocent aan de HoGent en aan de Arteveldehogeschool (Gent). Ten slotte is hij ook auteur en redactielid van Kluwer (o.a. nieuwsbrieven , "Professioneel vermogensadvies" en medeauteur van "Dé gids voor vennootschappen", "Uw Vennootschap en de Fiscus", , ...) en schreef hij diverse boeken en dossiers (o.m. "België: fiscaal paradijs", "Aandelen vanuit diverse fiscale hoeken bekeken", "Fiscaalvriendelijke geld uit uw vennootschap halen", "Kosten eigen aan de werkgever", "De rekening-courant: Fiscale optimalisatie of Fiscale valkuil").
Ontdek al onze diensten
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren