x
OPGELET! Het kantoor in Deinze is verhuisd naar Gent! Vanaf 15 februari 2017 verwelkomen wij u op onze nieuwe locatie in de Bijenstraat 22, 9051 Gent.
x

Ivan Maes

Vennoot - Fiscaal Jurist - Belastingconsulent

Ivan Maes
Ivan Maes

Profiel

Ivan Maes is als fiscaal jurist en belastingconsulent voornamelijk actief in de regio's Antwerpen, Brussel, Zele en Dendermonde. Hij stuurt het team van juristen en fiscalisten die in deze regio werkzaam zijn aan.

Opleiding

In 1985 behaalde Ivan het diploma Master in de Rechten aan de Universiteit van Antwerpen. Twee jaar later volgde hij een postgraduaat Fiscale Wetenschappen aan de Fiscale Hogeschool te Brussel (nu HUB).

Ervaring

Ivan startte zijn loopbaan als jurist in 1985 binnen de Fiduciaire J. Van Breda & C° te Antwerpen. Na het behalen van het bijkomend diploma in de fiscaliteit werd hij meer betrokken in fiscale dossiers. In 1989 zette hij zijn carrière verder als fiscaal jurist bij het internationaal advieskantoor Fiduciaire Moores Rowland waar hij binnen de fiscale afdeling te Brussel diverse functies bekleedde. Deze firma fuseerde in 1998 met Deloitte en Ivan werd er Tax director en medeverantwoordelijke van de fiscale afdeling van Antwerpen.

In 2001 werd hij vennoot en zaakvoerder van Fimico Tax & Legal, een accountancy- en fiscaal-juridisch studiebureau met zetels te Antwerpen, Brussel en Dendermonde. Hij begeleidde er diverse familiale vennootschappen, groeibedrijven, vermogende particulieren en vrije beroepen. Naast een algemene fiscale praktijk is hij geboeid door de diverse multidisciplinaire invalshoeken van vermogensplanning. In 2010 werd Ivan partner bij Vandelanotte na de fusie met Fimico.

Overige professionele engagementen

Voordrachten

Ivan verzorgde in zijn loopbaan diverse fiscaal - juridische voordrachten binnen VOKA Antwerpen en VOKA Mechelen en trad op als gastdocent personen - en vennootschapsbelasting voor o.a. BKR Antwerpen (nu Artemis). Hij spreekt  voor beroepsorganisaties en is betrokken bij informatiesessies voor cliënten van private bankers en vermogensbeheerders.

Lidmaatschappen

Ivan is als belastingconsulent  lid van het Instituut van Accountants en Belastingconsulenten (IAB) en binnen deze organisatie maakt hij deel uit van de jury voor het bekwaamheidsexamen (eindproef) voor het behalen van de titel van Accountant of belastingconsulent. Hij is sedert 1987 aangesloten bij de beroepsvereniging van accountants en belastingconsulenten van de provincie Brabant (BAB - Brabant). Tevens is hij permanent lid van de fiscale groep van The Leading Edge Alliance, de internationale alliantie waarvan Vandelanotte de Belgische vertegenwoordiger is.

Contacteer Ivan Maes

Download (vcf)vCard Ivan MaesDownload (pdf)Curriculum Vitae Ivan Maes

Recente artikelen van Ivan Maes

Vennootschappen en vzw's met beleggingen moeten voor 2018 over LEI-code beschikken
recent inzicht

Vennootschappen en vzw's met beleggingen moeten voor 2018 over LEI-code beschikken

Wilt u volgend jaar beleggingen via de vennootschap uitvoeren en staat het financiële instrument op de lijst met geviseerde instrumenten, dan moet u vóór 3 januari 2018 over een LEI-code (Legal Entity Identifier) beschikken.

Arbeidsrelatie in Nederland: per 1 mei verdwijnt de VAR-verklaring
recent inzicht

Arbeidsrelatie in Nederland: per 1 mei verdwijnt de VAR-verklaring

ZZP'ers of freelancers kunnen in Nederland bij de belastingdienst een VAR-verklaring (Verklaring Arbeidsrelatie) aanvragen. De Nederlandse belastingdienst heeft nu algemene modelovereenkomsten opgesteld.

Over ons
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren