x
OPGELET! Omwille van werken is onze parking in Kortrijk vanaf 11 september 2017 onbereikbaar. Parkeren kan op de gereserveerde plaatsen aan de ingang van het Ibis Hotel. Onze excuses voor het ongemak.
x

Subsidies voor innovatieve opleidingen, reorganisaties of duurzaam loopbaanbeleid

Dit artikel werd geschreven door Sofie Rapsaet, Veerle Cool, Anneleen Wydooghe.
Contacteer ons voor meer info op contact@vandelanotte.be.
startup-photos.jpgSubsidies voor innovatieve opleidingen, reorganisaties of duurzaam loopbaanbeleid
Het Europees Sociaal Fonds (ESF) lanceerde onlangs drie nieuwe oproepen in Vlaanderen. Via subsidies uit het ESF-programma wil de Vlaamse overheid organisaties ditmaal stimuleren om de werking van de arbeidsmarkt te verbeteren. Deze projecten moeten tegen 22 december worden ingediend. Voor kmo's kunnen werkings- en personeelskosten tot 70 procent gesubsidieerd worden, voor grote ondernemingen bedraagt dit 50 procent. Wij zetten de drie oproepen graag even voor u op een rij.

Oproep 'opleidingen in bedrijven'


Voorziet u in 2018 in een opleidingstraject voor een groep van uw werknemers? Focust deze opleiding op digitale vaardigheden, op het versterken van basisvaardigheden of op het opbouwen van veerkracht, sociale, creatieve en innovatieve vaardigheden? Past deze opleiding binnen de strategie of innovatie waar uw onderneming momenteel voor staat? Dan kan deze subsidie uw plannen ondersteunen. Personeelsuren van zowel de (externe) lesgevers als van de cursisten kunnen via deze subsidie namelijk voor een deel gesubsidieerd worden.

Oproep 'anders organiseren'


Deze oproep richt zich tot organisaties en bedrijven met meer dan twintig werknemers die willen inzetten op een 'wendbare' organisatie. Concreet betekent dit dat je stappen wilt zetten naar een arbeidsorganisatie die de medewerkers meer autonomie geeft, die hen terug zicht geeft op het grotere geheel én die hen minder stress bezorgt. Een project start steeds met een procesanalyse van de huidige structuur van arbeidsdeling en leidt daarna tot een herontwerp dat gebaseerd is op principes zoals zelfsturing en innovatieve arbeidsorganisatie.

Oproep 'duurzaam loopbaanbeleid'


Deze oproep richt zich tot kleine bedrijven, groeiers en volwassen ondernemingen uit alle sectoren die stappen willen zetten op het vlak van loopbaanbeleid. Dit kan zowel binnen de actiedomeinen werving en selectie, onthaal, werk-privé, loopbaanbeleid, competentiebeleid, leiderschap, jobinhoud als uitstroom. Binnen ieder actiedomein kan gekozen worden voor acties op korte termijn (de zogenaamde quick wins) of acties op middellange termijn die gesitueerd zijn op een hoger strategisch niveau.

Wilt u zelf subsidies aanvragen? Contacteer dan een van onze van subsidie- en HR-specialisten. Wij helpen u graag bij de aanvraag van een dossier, gaan na waar uw organisatie vandaag staat én waar u naartoe wilt. Daarna bekijken wij samen met u hoe dit vertaald kan worden in een goed ESF-project met een grote kans op slagen. Wie weet zet uw organisatie met deze financiële duw in de rug binnenkort nog grotere stappen.

Dit artikel werd geschreven door

Wij zijn ook actief in volgende sectoren

Deze lijst bevat slechts enkele van onze gespecialiseerde sectoren. Klik hier voor de volledige lijst.

Meer nieuws

Effectentaks in werking getreden.jpg

Effectentaks in werking getreden!

De effectentaks trad op 10 maart 2018, na enkele kritieken van de Raad van State en een politiek kat-en-muisspel, dan toch in werking. Welke impact heeft deze taks op u als belegger?

Vandelanotte Reporting

Vandelanotte brengt digitalisering in tweede versnelling!

Vorig jaar zette Vandelanotte als één van de eerste accountancykantoren zijn eerste stappen in de digitale wereld: als bedrijfsleider scant u uw facturen in op regelmatige tijdstippen en wij zorgen voor de professionele verwerking ervan. Zo kunt u steeds uw actuele financiële staat raadplegen in uw eigen portaal. Realtime en online boekhouden was nog nooit zo eenvoudig!

Nieuwe vermogensbelasting in Frankrijk: van ISF naar IFI
recent inzicht

Nieuwe vermogensbelasting in Frankrijk: van ISF naar IFI

Sinds 1 januari 2018 gaat de jaarlijkse Franse vermogensbelasting door het leven als de Impôt sur la Fortune Immobilière (IFI). Zoals de naam al doet vermoeden, belast het nieuwe stelsel voortaan alleen nog het onroerend vermogen van de belastingplichtige.

Nieuwe mogelijkheid tot extra pensioenopbouw voor zelfstandigen zonder vennootschap
recent inzicht

Nieuwe mogelijkheid tot extra pensioenopbouw voor zelfstandigen zonder vennootschap

De federale regering engageerde zich om de tweede pensioenpijler net zo toegankelijk te maken voor zelfstandigen zonder of mét vennootschap. Hiervoor werd een nagelnieuw pensioenvehikel opgericht: de pensioenovereenkomst voor zelfstandigen (POZ).

Vandelanotte kiest voor e-signing
recent inzicht

Vandelanotte kiest voor e-signing

Het digitaal ondertekenen van documenten maakt uw leven als ondernemer een stuk eenvoudiger. Daarom koos ook Vandelanotte resoluut voor deze manier van werken. We vertellen u er meer over.

Volledig overzicht>
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren