x
OPGELET! Omwille van werken is onze parking in Kortrijk vanaf 11 september 2017 onbereikbaar. Parkeren kan op de gereserveerde plaatsen aan de ingang van het Ibis Hotel. Onze excuses voor het ongemak.
x

Subsidies voor innovatieve opleidingen, reorganisaties of duurzaam loopbaanbeleid

Dit artikel werd geschreven door Sofie Rapsaet, Veerle Cool, Anneleen Wydooghe.
Contacteer ons voor meer info op contact@vandelanotte.be.
startup-photos.jpgSubsidies voor innovatieve opleidingen, reorganisaties of duurzaam loopbaanbeleid
Het Europees Sociaal Fonds (ESF) lanceerde onlangs drie nieuwe oproepen in Vlaanderen. Via subsidies uit het ESF-programma wil de Vlaamse overheid organisaties ditmaal stimuleren om de werking van de arbeidsmarkt te verbeteren. Deze projecten moeten tegen 22 december worden ingediend. Voor kmo's kunnen werkings- en personeelskosten tot 70 procent gesubsidieerd worden, voor grote ondernemingen bedraagt dit 50 procent. Wij zetten de drie oproepen graag even voor u op een rij.

Oproep 'opleidingen in bedrijven'


Voorziet u in 2018 in een opleidingstraject voor een groep van uw werknemers? Focust deze opleiding op digitale vaardigheden, op het versterken van basisvaardigheden of op het opbouwen van veerkracht, sociale, creatieve en innovatieve vaardigheden? Past deze opleiding binnen de strategie of innovatie waar uw onderneming momenteel voor staat? Dan kan deze subsidie uw plannen ondersteunen. Personeelsuren van zowel de (externe) lesgevers als van de cursisten kunnen via deze subsidie namelijk voor een deel gesubsidieerd worden.

Oproep 'anders organiseren'


Deze oproep richt zich tot organisaties en bedrijven met meer dan twintig werknemers die willen inzetten op een 'wendbare' organisatie. Concreet betekent dit dat je stappen wilt zetten naar een arbeidsorganisatie die de medewerkers meer autonomie geeft, die hen terug zicht geeft op het grotere geheel én die hen minder stress bezorgt. Een project start steeds met een procesanalyse van de huidige structuur van arbeidsdeling en leidt daarna tot een herontwerp dat gebaseerd is op principes zoals zelfsturing en innovatieve arbeidsorganisatie.

Oproep 'duurzaam loopbaanbeleid'


Deze oproep richt zich tot kleine bedrijven, groeiers en volwassen ondernemingen uit alle sectoren die stappen willen zetten op het vlak van loopbaanbeleid. Dit kan zowel binnen de actiedomeinen werving en selectie, onthaal, werk-privé, loopbaanbeleid, competentiebeleid, leiderschap, jobinhoud als uitstroom. Binnen ieder actiedomein kan gekozen worden voor acties op korte termijn (de zogenaamde quick wins) of acties op middellange termijn die gesitueerd zijn op een hoger strategisch niveau.

Wilt u zelf subsidies aanvragen? Contacteer dan een van onze van subsidie- en HR-specialisten. Wij helpen u graag bij de aanvraag van een dossier, gaan na waar uw organisatie vandaag staat én waar u naartoe wilt. Daarna bekijken wij samen met u hoe dit vertaald kan worden in een goed ESF-project met een grote kans op slagen. Wie weet zet uw organisatie met deze financiële duw in de rug binnenkort nog grotere stappen.

Dit artikel werd geschreven door

Wij zijn ook actief in volgende sectoren

Deze lijst bevat slechts enkele van onze gespecialiseerde sectoren. Klik hier voor de volledige lijst.

Meer nieuws

Het Waals Gewest voert een aantal fiscale hervormingen door
recent inzicht

Het Waals Gewest voert een aantal fiscale hervormingen door

Niet alleen op federaal vlak kregen we te maken met een aantal duidelijke wijzigingen, ook het Waalse gewest heeft een fiscale hervorming doorgevoerd met als doel de koopkracht van de Waalse consumenten te versterken.

Btw recupereren op uw vakantiewoning?
recent inzicht

Btw recupereren op uw vakantiewoning?

Het Hof van Beroep in Brussel oordeelde dat de verhuur van een gemeubelde vakantiewoning aan btw onderworpen is wanneer bijvoorbeeld elektriciteitskosten en kosten voor schoonmaak en onderhoud doorgerekend worden aan de huurder.

Nieuwe Europese regels e-commerce
recent inzicht

Nieuwe Europese regels e-commerce

Op 5 december 2017 heeft de Europese Raad nieuwe regels aangenomen inzake e-commerce. De Raad zet daarmee een nieuwe stap in de verdere eenmaking van de Europese markt. De meeste regels treden in werking vanaf 2019.

Wat verandert er vanaf 2018 op vlak van HR?
recent inzicht

Wat verandert er vanaf 2018 op vlak van HR?

In de laatste week van juli bereikte de regering een akkoord over de begroting. In dit akkoord vinden we ook heel wat maatregelen die relevant zijn voor werkgevers. Een aantal van deze maatregelen werden nu definitief.

nieuw jaar, nieuwe subsidiecalls.jpg
recent inzicht

Nieuw jaar, nieuwe subsidiecalls

Het nieuwe jaar brengt weer nieuwe oproepen en subsidieopportuniteiten met zich mee en die willen wij u niet onthouden. Houd de deadlines goed in het oog en klop met al uw vragen bij onze collega's aan!

Volledig overzicht>
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren