x
OPGELET! Omwille van werken is onze parking in Kortrijk vanaf 11 september 2017 onbereikbaar. Parkeren kan op de gereserveerde plaatsen aan de ingang van het Ibis Hotel. Onze excuses voor het ongemak.
x

Subsidies voor innovatieve opleidingen, reorganisaties of duurzaam loopbaanbeleid

Dit artikel werd geschreven door Sofie Rapsaet, Veerle Cool, Anneleen Wydooghe.
Contacteer ons voor meer info op contact@vandelanotte.be.
startup-photos.jpgSubsidies voor innovatieve opleidingen, reorganisaties of duurzaam loopbaanbeleid
Het Europees Sociaal Fonds (ESF) lanceerde onlangs drie nieuwe oproepen in Vlaanderen. Via subsidies uit het ESF-programma wil de Vlaamse overheid organisaties ditmaal stimuleren om de werking van de arbeidsmarkt te verbeteren. Deze projecten moeten tegen 22 december worden ingediend. Voor kmo's kunnen werkings- en personeelskosten tot 70 procent gesubsidieerd worden, voor grote ondernemingen bedraagt dit 50 procent. Wij zetten de drie oproepen graag even voor u op een rij.

Oproep 'opleidingen in bedrijven'


Voorziet u in 2018 in een opleidingstraject voor een groep van uw werknemers? Focust deze opleiding op digitale vaardigheden, op het versterken van basisvaardigheden of op het opbouwen van veerkracht, sociale, creatieve en innovatieve vaardigheden? Past deze opleiding binnen de strategie of innovatie waar uw onderneming momenteel voor staat? Dan kan deze subsidie uw plannen ondersteunen. Personeelsuren van zowel de (externe) lesgevers als van de cursisten kunnen via deze subsidie namelijk voor een deel gesubsidieerd worden.

Oproep 'anders organiseren'


Deze oproep richt zich tot organisaties en bedrijven met meer dan twintig werknemers die willen inzetten op een 'wendbare' organisatie. Concreet betekent dit dat je stappen wilt zetten naar een arbeidsorganisatie die de medewerkers meer autonomie geeft, die hen terug zicht geeft op het grotere geheel én die hen minder stress bezorgt. Een project start steeds met een procesanalyse van de huidige structuur van arbeidsdeling en leidt daarna tot een herontwerp dat gebaseerd is op principes zoals zelfsturing en innovatieve arbeidsorganisatie.

Oproep 'duurzaam loopbaanbeleid'


Deze oproep richt zich tot kleine bedrijven, groeiers en volwassen ondernemingen uit alle sectoren die stappen willen zetten op het vlak van loopbaanbeleid. Dit kan zowel binnen de actiedomeinen werving en selectie, onthaal, werk-privé, loopbaanbeleid, competentiebeleid, leiderschap, jobinhoud als uitstroom. Binnen ieder actiedomein kan gekozen worden voor acties op korte termijn (de zogenaamde quick wins) of acties op middellange termijn die gesitueerd zijn op een hoger strategisch niveau.

Wilt u zelf subsidies aanvragen? Contacteer dan een van onze van subsidie- en HR-specialisten. Wij helpen u graag bij de aanvraag van een dossier, gaan na waar uw organisatie vandaag staat én waar u naartoe wilt. Daarna bekijken wij samen met u hoe dit vertaald kan worden in een goed ESF-project met een grote kans op slagen. Wie weet zet uw organisatie met deze financiële duw in de rug binnenkort nog grotere stappen.

Dit artikel werd geschreven door

Wij zijn ook actief in volgende sectoren

Deze lijst bevat slechts enkele van onze gespecialiseerde sectoren. Klik hier voor de volledige lijst.

Meer nieuws

Heeft u jarenlang te veel roerende voorheffing betaald op buitenlandse dividenden?

Heeft u jarenlang te veel roerende voorheffing betaald op buitenlandse dividenden?

Het Hof van Cassatie oordeelde dat er een minimale verrekening van 15 procent moet worden toegekend in een Belgisch-Franse situatie. De toepassing van deze minimumverrekening blijkt een stuk voordeliger voor de Belgische particuliere belegger.

Prof DV.jpg

Onze nieuwste Vandelanotte News is er!

De nieuwste editie van onze Vandelanotte News staat in het teken van het Zomerakkoord. En dat lichten onze specialisten in deze editie maar al te graag toe.

Associëren in theorie en in de artsenpraktijk
recent inzicht

Associëren in theorie en in de artsenpraktijk

U wenst samen te werken met een collega? U wenst uw praktijk op termijn over te laten aan een startend arts? Dan is het misschien hoog tijd om een associatie op te richten.

Aangifteformulier belasting niet-inwoners (natuurlijke personen) voor aanslagjaar 2017 gepubliceerd
recent inzicht

Aangifteformulier belasting niet-inwoners (natuurlijke personen) voor aanslagjaar 2017 gepubliceerd

Op 4 september 2017 werd het koninklijk besluit van 30 augustus 2017 gepubliceerd tot vastlegging van het model van het aangifteformulier inzake belasting van niet-inwoners (natuurlijke personen) voor het aanslagjaar 2017 (inkomstenjaar 2016).

Roerende voorheffing op kapitaalverminderingen: zo anticipeert u hierop

Roerende voorheffing op kapitaalverminderingen: zo anticipeert u hierop

Eén van de meest in het oog springende maatregelen van het zomerakkoord is ongetwijfeld de wijziging op het vlak van de kapitaalverminderingen. Vandaag leggen wij u uit hoe u hierop kunt anticiperen.

Volledig overzicht>
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren