/

/

btw-loket online handel

29 december 2016

door Dries Torreele

Btw-loket online handel

Btw-loket online handel

Er komt een Europees loket waar bedrijven digitale btw-aangiftes kunnen doen voor online handel in het buitenland. Dit loket komt er enerzijds om de procedures inzake btw bij grensoverschrijdende verkoop van goederen en diensten te vereenvoudigen en anderzijds om te verzekeren dat de btw wordt betaald in het land van de eindverbruiker. Dit concept krijgt ook wel de term 'One Stop Shop'.

Vandaag moeten winkeliers voor elk EU-land waar ze zaken doen namelijk een aparte btw-aangifte indienen. Dit brengt dan ook een hele administratieve rompslomp met zich mee.

Start-ups en micro-ondernemingen die voor minder dan 10.000 EUR verkopen in het buitenland, hoeven geen gebruik te maken van het EU-loket. Bovendien zal de vrijstelling inzake btw voor geïmporteerde producten van buiten de EU met een waarde tot 22 EUR worden afgeschaft.

We volgen dit voorstel van de Europese Commissie op de voet en houden u graag op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Voor meer informatie kunt u uiteraard steeds terecht bij een van onze specialisten.

Deel dit artikel

Dries Torreele

Senior Manager Tax dries.torreele@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.