/

/

documentatie van transfer pricing wettelijk vastgelegd

13 september 2016

door Julie Vantomme en Els Van Eenhooge

Documentatie van transfer pricing wettelijk vastgelegd

Documentatie van transfer pricing wettelijk vastgelegd
Bron: Fiscale Wenken

Tot nu toe waren vennootschappen in België niet wettelijk verplicht om de transacties tussen hun verbonden ondernemingen systematisch op papier te zetten. Met het oog op een belastingcontrole was het uiteraard wel aangewezen om dergelijke documentatie bij te houden. Op die manier kon de belastingplichtige immers aantonen hoe de verrekenprijzen tot stand gekomen waren en bewijzen dat deze voldeden aan het 'at arm's length'-principe.

Met de programmawet van 1 juli 2016 (BS 4 juli 2016, tweede editie) zijn de verplichtingen van de OESO op het vlak van transfer pricing-documentatie nu ook in de Belgische wetgeving verankerd. Hiermee brengt België haar transfer pricing-beleid op hetzelfde niveau als dat van de meeste Europese landen. Belgische groepsentiteiten van een zekere orde van grootte zullen voortaan jaarlijks een groepsdossier en een lokaal dossier moeten opstellen en indienen. Bovendien voert de wet een bijkomende rapportering in voor multinationale groepen met een bruto-omzet van minstens 750 miljoen euro.

Lees het volledige artikel via onderstaande link.

Deel dit artikel

Julie Vantomme

Senior Advisor Tax julie.vantomme@vdl.be

Els Van Eenhooge

Senior Manager Tax els.vaneenhooge@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.