/

/

u stuurt uw werknemers naar frankrijk: met deze nieuwe regels moet u rekening houden

26 april 2016

door Hannelore Durieu en Stephanie Vanmarcke

U stuurt uw werknemers naar Frankrijk: met deze nieuwe regels moet u rekening houden

U stuurt uw werknemers naar Frankrijk: met deze nieuwe regels moet u rekening houden

Wanneer buitenlandse werkgevers hun werknemers in Frankrijk tewerkstellen, moeten zij dit kenbaar maken aan de Franse arbeidsinspectie. Tot zover niets nieuws.

De wetgeving hieromtrent werd echter verstrengd. Elke buitenlandse werkgever moet eveneens een Franse vertegenwoordiger aanstellen, die dan als contactpersoon optreedt voor de werkgever met de Franse bevoegde diensten.

Deze vertegenwoordiger dient tevens over de nodige documenten te beschikken die bij controle kunnen worden opgevraagd, zoals een kopie van de arbeidsovereenkomst, loonstroken, een overzicht van de gewerkte uren, een toelichting betreffende eventuele verplaatsings- en overnachtingsvergoedingen, een bewijs medische geschiktheid, enz. Al deze documenten dienen in de Franse taal worden overgemaakt aan de vertegenwoordiger.

Als buitenlandse werkgever dient u de gegevens van uw vertegenwoordiger voorafgaand aan de geplande werkzaamheden te melden bij de Franse arbeidsinspectie.

Bent u van plan uw werknemers in Frankrijk tewerk te stellen, contacteer dan een van onze specialisten voor vragen of bijstand via contact@vdl.be.

Deel dit artikel

Hannelore Durieu

Accountmanager International hannelore.durieu@vdl.be

Stephanie Vanmarcke

Team Manager International stephanie.vanmarcke@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.