/

/

belgië als logistieke hub in europa ?

14 maart 2016

door Dries Torreele

België als logistieke hub in Europa ?

België als logistieke hub in Europa ?

Dankzij een uitstekende transportinfrastructuur, een uitgebreid netwerk aan warehousing providers, geschoold en meertalig personeel én een centrale geografische ligging, is België uitgegroeid tot één van de belangrijkste logistieke hubs in Europa. Via de Belgische havens (zoals Port of Antwerp, Port of Zeebrugge, etc.), de luchthavens (zoals Brussels Airport, Liège Airport, etc.) en de aansluitende Noord-Zuid en Oost-West-snelwegen, is België een ideale uitvalsbasis voor het goederentransport over heel Europa. Veel internationale bedrijven kiezen dan ook voor België als ultieme schakel in hun supply chain.

Naast een efficiënte verwerking van de goederen is tevens ook een vlotte administratie en facturatie onontbeerlijk om de logistiek te faciliteren. Zo is het uitermate belangrijk om een btw-registratie in België te hebben, een concrete opvolging van de transacties teneinde de btw bij aankoop snel te recupereren, een voorfinanciering van btw bij import te vermijden, etc.

Vandelanotte biedt daarom alle diensten aan die een adequate fiscale administratie in België moeten garanderen, zoals:

  • btw-registratie in België (via directe registratie of aansprakelijke vertegenwoordiging)
  • aanvraag ET14000-vergunning (vermijden voorfinanciering bij import)
  • periodieke btw-aangiften (per maand/per kwartaal)
  • Intrastat-verplichtingen
  • teruggaafverzoeken
  • specifieke btw-advisering op Belgisch en internationaal gebied
  • btw-audits
  • ...
Ook Belgische bijkantoren of webshops die goederen verkopen aan Belgische afnemers kunnen bij Vandelanotte terecht voor het organiseren van hun btw-verplichtingen. Met een ruime ervaring in internationale btw-transacties en een netwerk in meer dan 106 landen (dankzij het partnership met The Leading Edge Alliance), is Vandelanotte bijgevolg de ideale partner voor uw fiscale administratie en advisering.

België als uw logistieke hub in Europa? Contacteer één van onze specialisten!

Deel dit artikel

Dries Torreele

Senior Manager Tax dries.torreele@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.