Uw bedrijf, onze 8 diensten, de succesvolle mix!

Vandelanotte, More than accountants

Accountancy, Audit en Fiscaliteit, dat is de core business van Vandelanotte.
Maar bij Vandelanotte zijn we 'More than Accountants' en dat reeds meer dan 65 jaar. Ruim 200 specialisten nemen graag de tijd om uw bedrijf grondig te leren kennen. Maar bovenal staat onze persoonlijke aanpak centraal en is uw dossierbeheerder uw vast aanspreekpunt en tevens uw vertrouwenspersoon.

Ons team bestaat uit een gezonde mix van jonge, dynamische professionals en gedreven senior experts.
Via onze 7 vestigingen over gans Vlaanderen, Brussel en Wallonië bieden we u 8 diensten aan. Ook internationaal zorgen we voor oplossingen door ons partnership in The Leading Edge Alliance, een wereldwijd netwerk van onafhankelijke kantoren.

Door deze synergieën fungeren we als een one-stop-shop en kunnen wij u het juiste antwoord geven op al uw boekhoudkundige, juridische, sociale of fiscale vragen, op elk moment in het leven van uw onderneming.

Kijk gerust even rond op onze site bij o.a. diensten of sectoren zodat u nog een duidelijker beeld kan vormen over hoe Vandelanotte u met raad en daad kan bijstaan.

Meer informatie over Vandelanotte>

Nieuws en seminaries

recent inzicht

Verkoop online: fiscale en juridische aandachtspunten!

De verkoop van producten via het internet (e-commerce) zit al geruime tijd in de lift. Tussen 2005 en 2012 is de omzet van e-commerce in België met niet minder dan 875% gestegen. In 2013 hebben bijna 60% van de Belgen minimaal één aankoop via internet gedaan. Het einde van de groei is nog niet in zicht. De verkoop via het internet heeft onmiskenbare voordelen in vergelijking met traditionele winkels. Met een webshop kan u sneller, eenvoudiger en goedkoper een veel groter aantal klanten bereiken - ook in het buitenland - die op hun beurt niet gebonden zijn aan openingsuren en vaak over een ruimer aanbod kunnen beschikken. Bent u als ondernemer ook van plan om uw producten binnenkort via het internet aan te bieden? Een webshop starten heeft een aantal juridische en fiscale implicaties waarmee rekening moet worden gehouden. We zetten de belangrijkste principes kort op een rij en beperken ons in deze bijdrage tot de verkoop van goederen.

audivdl.jpg
recent inzicht

Wat is de werkelijke kostprijs van zo'n 'groene' wagen?

Groene wagens (elektrisch, hybride) zijn op vandaag nog steeds een pak duurder dan gelijkaardige wagens met een klassieke verbrandingsmotor. Bij de bepaling van de werkelijke kostprijs van de wagen mag u echter niet alleen rekening houden met de aanschaffingsprijs.De wetgever heeft via een aantal fiscale voordelen de aankoop van een elektrische of hybride wagen willen stimuleren. Daarnaast mag ook niet uit het oog worden verloren dat een groene wagen heel wat minder verbruikt waardoor de brandstofkosten lager zullen uitvallen. In deze bijdrage vertrekken we van een aankoop van de wagen met een vennootschap en tonen we aan dat een hogere aankoopprijs niet noodzakelijk leidt tot een hogere effectieve kost.

recent inzicht

De (verplichte) inwerkingtreding van het geregistreerd kassasysteem in de horeca sinds 1 januari 2015

Het nieuwe jaar brengt voor de horeca een grote verandering met zich mee. Vanaf 1 januari 2015 wordt men namelijk verplicht om het geregistreerd kassasysteem in gebruik te nemen. De ingebruikname kon reeds in 2014 vrijwillig worden gedaan, maar met de ingang van het nieuwe jaar wordt elke horeca-uitbater, die aan de 10 %-grens voldoet, verplicht om dergelijke kassa aan te schaffen. Omdat de aanschaf van een geregistreerde kassa nog enkele praktische toepassingsproblemen kent, verscheen eind vorig jaar een btw-beslissing (E.T.127.190 dd. 26/11/2014) die toelicht hoe men in die tussenperiode moet handelen.

Meer nieuws>
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeKoningin Astridlaan 29
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Deinze
DeinzeKastanjelaan 17 bus 2
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
 
Menu
Taalkeuze
nlfren