x
OPGELET! Omwille van werken is onze parking in Kortrijk vanaf 11 september 2017 onbereikbaar. Parkeren kan op de gereserveerde plaatsen aan de ingang van het Ibis Hotel. Onze excuses voor het ongemak.
x

Tax & Legal

Advies op maat van ondernemers


Goed advies betaalt zich in geen tijd terug. Fiscaal-juridisch advies gebaseerd op een grondige kennis van uw dossier, gecombineerd met onze boekhoudkundige en financiële expertise, doet dat nog sneller. De specialisten bij Vandelanotte zorgen er immers voor dat uw plannen steeds gerealiseerd worden tegen de laagst mogelijke fiscale druk én met een correcte juridische afhandeling.

Multidisciplinair team

Het Tax & Legal-team van Vandelanotte telt zowel juristen als economisten en accountants. Onze adviezen worden daardoor steeds afgetoetst vanuit verschillende invalshoeken en zijn zo steeds praktisch realiseerbaar. Dankzij onze kennis van uw accountancydossier, kunnen wij u bovendien heel gericht proactief advies geven en de fiscale en juridische gevolgen van uw beleidsbeslissingen nauwkeurig inschatten en berekenen.

Professionele allround begeleiding in elke fase van het ondernemerschap

Al van bij het prille begin wordt elke ondernemer met fiscale en juridische verplichtingen geconfronteerd. Hierbij wordt de keuze gemaakt tussen het werken als eenmanszaak of als vennootschap. Bij de keuze voor een vennootschap moeten onder andere statuten worden opgemaakt, moet een financieel plan worden opgesteld, moet de inschrijving in de kruispuntbank voor ondernemingen worden geregeld en moet een btw-nummer worden aangevraagd.

Toch zult u niet alleen bij de opstart van uw onderneming, maar ook bij het dagdagelijkse beheer daarvan heel wat fiscale en juridische vraagstukken moeten verwerken. En ook dan kunt u op onze bijstand rekenen. Wij begeleiden u namelijk stap voor stap met fiscaal en juridisch advies voor de uitbouw van uw zaak. Zo kunt u bij ons terecht voor het opstellen van diverse overeenkomsten, voor bijstand bij contractbesprekingen, voor advies en begeleiding bij herstructureringen en vereffeningen, voor het uitvoeren van een btw-audit, enz. Maar ook voor advies op maat wat betreft directe belastingen zoals btw, successie- en registratiebelasting bent u bij ons aan het juiste adres.

Een Vandelanotte-cliënt vreest dan ook geen belastinginspectie. Wij zorgen er namelijk voor dat uw plannen steeds gerealiseerd worden tegen de laagst mogelijke fiscale druk én met een correcte juridische afhandeling. Zonder dat u achteraf wordt teruggefloten. Mocht er toch nog een mogelijk discussiepunt opduiken, dan zorgt Vandelanotte uiteraard voor de nodige professionele begeleiding.

Ook als het even moeilijk gaat

Als zaakvoerder kan het ook wel even minder makkelijk gaan. Denkt u bijvoorbeeld maar aan een mogelijke reorganisatie, de toepassing van de Wet Continuïteit Ondernemingen (WCO) of gerechtelijke reorganisatie, een mogelijk faillissement,... Ook in deze gevallen kunt u op ons rekenen voor correct en betrouwbaar advies.

En hoe zit het met uw persoonlijke bescherming?

Ten slotte is elke ondernemer ook als persoon aan de onderneming verbonden. Daardoor heeft het ondernemerschap ook invloed op het persoonlijke leven en rijzen er vaak heel wat vragen over de persoonlijke fiscaliteit, huwelijkscontracten, de opmaak van een zorgvolmacht, successieplanning en de uiteindelijke successieaangifte zelf. Daarom gidsen wij u ook hier met raad en daad doorheen de fiscaal-juridische details om een praktische, haalbare en gezonde oplossing uit te werken.

Download (pdf)LegalDownload (pdf)Tax

Wenst u meer informatie over Tax & Legal?

Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Ontdek al onze diensten

Nieuws en seminaries

Hervorming verkooprecht voor aankoop gezinswoning in Vlaanderen
recent inzicht

Hervorming verkooprecht voor aankoop gezinswoning in Vlaanderen

De Vlaamse regering kondigde recent een hervorming aan omtrent het verkooprecht voor de aankoop van de gezinswoning. Wij geven hierbij alvast een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Successieplanning met huwelijkscontract opnieuw mikpunt bij de Vlaamse decreetgever
recent inzicht

Successieplanning met huwelijkscontract opnieuw mikpunt bij de Vlaamse decreetgever

Nadat het Vlaams Geweest eerder een streep trok door de techniek van de 'sterfhuisclausules', vormen het finaal verrekenbeding en het verblijvingsbeding onder last de nieuwe schietschijf.

Het nieuwe erfrecht: een impact op het verleden, het heden én de toekomst
recent inzicht

Het nieuwe erfrecht: een impact op het verleden, het heden én de toekomst

U hebt er ongetwijfeld al over gehoord of gelezen, maar op 1 september 2018 is het eindelijk zover. Dan treedt namelijk het nieuwe erfrecht in werking. Wij lichten dit kort toe.

Vandelanotte host Leading Edge Alliance Conference in tijden van wereldwijde fiscale hervormingen
recent inzicht

Vandelanotte host Leading Edge Alliance Conference in tijden van wereldwijde fiscale hervormingen

De fiscaliteit staat duidelijk niet stil. Naast de actuele fiscale hervormingen in België, zijn er namelijk ook op wereldwijd vlak heel wat fiscale verschuivingen aan de gang.

Hervorming van het huwelijksvermogensrecht: meer bescherming voor uit de echt scheidende partners
recent inzicht

Hervorming van het huwelijksvermogensrecht: meer bescherming voor uit de echt scheidende partners

Na de hervorming van het erfrecht werd ook het huwelijksvermogensrecht onder handen genomen. We zetten de belangrijkste ingrepen even voor u op een rij.

Volledig overzicht>
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren