x
OPGELET! Omwille van werken is onze parking in Kortrijk vanaf 11 september 2017 onbereikbaar. Parkeren kan op de gereserveerde plaatsen aan de ingang van het Ibis Hotel. Onze excuses voor het ongemak.
x

Tax & Legal

Advies op maat van ondernemers


Goed advies betaalt zich in geen tijd terug. Fiscaal-juridisch advies gebaseerd op een grondige kennis van uw dossier, gecombineerd met onze boekhoudkundige en financiële expertise, doet dat nog sneller. De specialisten bij Vandelanotte zorgen er immers voor dat uw plannen steeds gerealiseerd worden tegen de laagst mogelijke fiscale druk én met een correcte juridische afhandeling.

Multidisciplinair team

Het Tax & Legal-team van Vandelanotte telt zowel juristen als economisten en accountants. Onze adviezen worden daardoor steeds afgetoetst vanuit verschillende invalshoeken en zijn zo steeds praktisch realiseerbaar. Dankzij onze kennis van uw accountancydossier, kunnen wij u bovendien heel gericht proactief advies geven en de fiscale en juridische gevolgen van uw beleidsbeslissingen nauwkeurig inschatten en berekenen.

Professionele allround begeleiding in elke fase van het ondernemerschap

Al van bij het prille begin wordt elke ondernemer met fiscale en juridische verplichtingen geconfronteerd. Hierbij wordt de keuze gemaakt tussen het werken als eenmanszaak of als vennootschap. Bij de keuze voor een vennootschap moeten onder andere statuten worden opgemaakt, moet een financieel plan worden opgesteld, moet de inschrijving in de kruispuntbank voor ondernemingen worden geregeld en moet een btw-nummer worden aangevraagd.

Toch zult u niet alleen bij de opstart van uw onderneming, maar ook bij het dagdagelijkse beheer daarvan heel wat fiscale en juridische vraagstukken moeten verwerken. En ook dan kunt u op onze bijstand rekenen. Wij begeleiden u namelijk stap voor stap met fiscaal en juridisch advies voor de uitbouw van uw zaak. Zo kunt u bij ons terecht voor het opstellen van diverse overeenkomsten, voor bijstand bij contractbesprekingen, voor advies en begeleiding bij herstructureringen en vereffeningen, voor het uitvoeren van een btw-audit, enz. Maar ook voor advies op maat wat betreft directe belastingen zoals btw, successie- en registratiebelasting bent u bij ons aan het juiste adres.

Een Vandelanotte-cliënt vreest dan ook geen belastinginspectie. Wij zorgen er namelijk voor dat uw plannen steeds gerealiseerd worden tegen de laagst mogelijke fiscale druk én met een correcte juridische afhandeling. Zonder dat u achteraf wordt teruggefloten. Mocht er toch nog een mogelijk discussiepunt opduiken, dan zorgt Vandelanotte uiteraard voor de nodige professionele begeleiding.

Ook als het even moeilijk gaat

Als zaakvoerder kan het ook wel even minder makkelijk gaan. Denkt u bijvoorbeeld maar aan een mogelijke reorganisatie, de toepassing van de Wet Continuïteit Ondernemingen (WCO) of gerechtelijke reorganisatie, een mogelijk faillissement,... Ook in deze gevallen kunt u op ons rekenen voor correct en betrouwbaar advies.

En hoe zit het met uw persoonlijke bescherming?

Ten slotte is elke ondernemer ook als persoon aan de onderneming verbonden. Daardoor heeft het ondernemerschap ook invloed op het persoonlijke leven en rijzen er vaak heel wat vragen over de persoonlijke fiscaliteit, huwelijkscontracten, de opmaak van een zorgvolmacht, successieplanning en de uiteindelijke successieaangifte zelf. Daarom gidsen wij u ook hier met raad en daad doorheen de fiscaal-juridische details om een praktische, haalbare en gezonde oplossing uit te werken.

Download (pdf)LegalDownload (pdf)Tax

Wenst u meer informatie over Tax & Legal?

Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Ontdek al onze diensten

Nieuws en seminaries

Aangifteplicht voor betalingen aan belastingparadijzen: OESO-lijst geüpdatet
recent inzicht

Aangifteplicht voor betalingen aan belastingparadijzen: OESO-lijst geüpdatet

Betalingen in zogenaamde 'belastingparadijzen' moeten via een apart formulier bij de aangifte vennootschapsbelasting gemeld worden. De OESO-lijst met landen werd echter geüpdatet.

Kwartaalaangiften btw? Vergeet het decembervoorschot niet!
recent inzicht

Kwartaalaangiften btw? Vergeet het decembervoorschot niet!

Sinds 1 april 2017 moeten btw-kwartaalindieners niet langer voorschotten betalen. Om de gelijkheid tussen maandaangevers en kwartaalindieners te garanderen, moeten kwartaalindieners wél een decembervoorschot betalen. Dit kan op twee manieren.

Vandaag nog investeren... of beter volgend jaar?
recent inzicht

Vandaag nog investeren... of beter volgend jaar?

Om kmo's een duwtje in de rug te geven werd in het Zomerakkoord beslist om het tarief van de investeringsaftrek tijdelijk te verhogen van 8 procent naar 20 procent.

Beleggen via uw vennootschap op de beurs. Wat zijn de buitenlandse opties?
recent inzicht

Beleggen via uw vennootschap op de beurs. Wat zijn de buitenlandse opties?

Het recente Zomerakkoord brengt heel wat veranderingen met zich mee. Weinig veranderingen zijn echter zo ingrijpend als de verandering in het regime van de meerwaarden op aandelen.

Wordt de btw-vrijstelling voor kostendelende verenigingen ingeperkt?
recent inzicht

Wordt de btw-vrijstelling voor kostendelende verenigingen ingeperkt?

De wet van 1 juli 2016 heeft de btw-regeling grondig gewijzigd voor de 'kostendelende verenigingen' of 'zelfstandige groeperingen'. Recente rechtspraak van het Europees Hof van Justitie lijkt het toepassingsgebied van deze vrijstelling echter te beperken.

Volledig overzicht>
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren