x
OPGELET! Omwille van werken is onze parking in Kortrijk vanaf 11 september 2017 onbereikbaar. Parkeren kan op de gereserveerde plaatsen aan de ingang van het Ibis Hotel. Onze excuses voor het ongemak.
x

Risk Management

Wat houdt risk management precies in?

Ondernemen is risico's nemen. Succesvol ondernemen betekent berekende risico's nemen. Met risk management helpt Vandelanotte u om die risico's te identificeren, kwantificeren en beheersen.  Zo kan u zich met een gerust gemoed toeleggen op uw kernactiviteit: het uitbouwen van uw onderneming.

Onafhankelijk advies

Vandelanotte is niet gebonden aan een verzekeringsmaatschappij of bank. Daardoor kunnen we u onbevooroordeeld en onafhankelijk advies geven omtrent uw verzekeringsportefeuille. Zo bent u zeker van een optimale dekking van uw risico's en dat zowel voor uw bedrijf als privé.

Beter voorkomen dan genezen

Gewapend met tonnen ervaring in diverse sectoren en diverse risicosituaties, gaat ons gespecialiseerd risk management team samen met u de aanwezige risico's analyseren en de mogelijke financiële gevolgen berekenen. Ook zetten we in op risicopreventie. Ondernemingsrisico's die u kan vermijden of verminderen, hoeft u immers minder zwaar in te dekken. Die risicopreventie is bij Vandelanotte altijd tweeledig: we bekijken welke risico's verminderd kunnen worden op de werkvloer én we analyseren ook de kleine lettertjes in contracten, procedures en verzekeringspolissen. Onze verzekeringsaudit biedt dus niet enkel een overzicht van de uitgesloten risico's in de bijzondere voorwaarden. Zo wordt er niks aan het toeval overgelaten.

Bescherm uw persoonlijk vermogen

Heeft u al stilgestaan bij de gevolgen van een lang aanslepende ziekte of ongeval? Wat indien u met uw activiteit stopt of op pensioen gaat? Wenst u dan dezelfde levensstandaard aan te houden? Al deze zaken kunnen een belangrijke invloed hebben op uw privé-situatie. Vandelanotte Risk Management brengt ook deze risico's voor u in kaart en reikt concrete oplossingen aan.

Verzekeringsoptimalisatie

Een doelgerichte screening van uw verzekeringsportefeuille zal aan het licht brengen waar en hoeveel u kan besparen op verzekeringspremies. Indien gewenst (her)negotiëren wij uw polissen met de verzekeringsmaatschappij en komen wij tussen indien er een schadegeval geregeld moet worden. Een dergelijke optimalisatie kan al snel een verschil van ettelijke honderden of duizenden euro's op jaarbasis betekenen!

Uw verzekeringsportefeuille openbaar aanbesteden

Ook aan steden, gemeentes en vzw's geven we praktisch verzekeringsadvies op technisch en juridisch vlak. We verzorgen onder meer de openbare aanbesteding van verzekeringscontracten. Met een maatwerk stappenplan en doeltreffende communicatie brengen we de risico's in kaart en schrijven we de algemene- en bijzondere voorwaarden van moeilijk verzekerbare risico's gedetailleerd uit. Door onze ervaring wordt de openbare aanbesteding heel professioneel aangepakt.

Ook uw personeel goed verzekerd

Risk management omvat bij Vandelanotte ook advies met betrekking tot alternatieve verloningswijzen. Daarmee kan u een motiverend remuneratiepakket samenstellen, waarbinnen uw medewerkers zich maximaal verzekerd weten ingeval van ziekte, pensioen, invaliditeit of overlijden.

Terugbetaaleffect gegarandeerd

Uw investering in risk management betaalt zich snel terug. Voor risk management adviezen hanteren we de best mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding en u geniet ook fiscale optimalisatie. Uiteraard loopt u dankzij onze preventiegerichte adviezen ook minder risico. Want een goede riskmanager verdient zich al vlug terug!

Wist u trouwens dat Vandelanotte erkend dienstverlener bij de kmo-portefeuille is? U kan daardoor uw investering in risk management advies zelfs gedeeltelijk door de overheid laten subsidiëren.

Download (pdf)brochure_risk_management_nl.pdf

Wenst u meer informatie over Risk Management?

Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Ontdek al onze diensten

Nieuws en seminaries

Verplichte tienjarige aansprakelijkheidsverzekering vernieuwd voor alle bouwactoren
recent inzicht

Verplichte tienjarige aansprakelijkheidsverzekering vernieuwd voor alle bouwactoren

Sinds een aantal jaren zijn architecten verplicht om hun (tienjarige) aansprakelijkheid te verzekeren. De wet van 31 mei 2017 verplicht echter ook alle andere bouwactoren om vanaf 1 juli 2018 hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren.

Waarom u best nu nog een backservice in uw IPT overweegt
recent inzicht

Waarom u best nu nog een backservice in uw IPT overweegt

Onder invloed van een aantal andere verwachte maatregelen van het Zomerakkoord valt een inhaalbijdrage of backservice in uw Individuele Pensioentoezegging (IPT) of groepsverzekering in 2017 zeker te overwegen.

Vastgoedfinanciering via uw groepsverzekering
recent inzicht

Vastgoedfinanciering via uw groepsverzekering

Wanneer u start met de financiering van een privévastgoedproject, denkt u wellicht in de eerste plaats aan de voordelen van een hypothecaire lening. Daarnaast kunt u echter ook een beroep doen op uw groepsverzekering, IPT of VAPZ.

Uw machines, onmisbaar voor uw firma. Maar wat bij schade ?
recent inzicht

Uw machines, onmisbaar voor uw firma. Maar wat bij schade ?

Technologie blijft steeds meer evolueren, en dus investeert u continue in betere maar ook duurdere machines. Maar evolutie betekent ook even stilstaan bij een aantal risico's. Wij zetten ze even voor u op een rijtje.

Nieuwe sociale voordelen voor logopedisten
recent inzicht

Nieuwe sociale voordelen voor logopedisten

Geconventioneerde logopedisten zullen voortaan, zoals andere medische beroepen, kunnen geniet van een RIZIV-toelage.

Volledig overzicht>
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Gent
GentBijenstraat 22
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren