x

Legal

Juridisch advies op maat voor ondernemers


1 aanspreekpunt voor al uw juridische vragen

Bij het Vandelanotte Legal team blijft geen enkele vraag met een juridisch karakter onbeantwoord. Deze sterke en zelfstandige groep bestaat immers uit verschillende juristen met specifieke expertises en ervaring uit de advocatuur, het notariaat of de accountancy- en auditsector. Onze juristen scherpen hun kennis van ondernemingsrecht voortdurend aan via permanente bijscholing en raadplegingen in diverse databanken. Daardoor kunnen ze snel en accuraat fiscaal en/of juridisch advies verschaffen, helemaal op maat van het groeitempo en de bijzonderheden van uw onderneming.

U gaat een eigen zaak starten of een vennootschap oprichten?

Al van bij het prille begin wordt elke ondernemer met administratieve, fiscale en juridische verplichtingen geconfronteerd. Zo moet u als startende ondernemer bijvoorbeeld statuten laten opmaken, een financieel plan opstellen, de inschrijving in de kruispuntbank voor ondernemingen regelen, een btw-nummer aanvragen en dergelijke meer...

Voor al deze stappen kan u vertrouwen op ons fiscaal/ juridisch advies én op administratieve ondersteuning. Het Vandelanotte Legal team wordt immers versterkt door een efficiënt administratief team dat de juridische en administratieve procedures en formaliteiten door en door kent. Jaarrekeningen en notulen indienen, publicaties in het Staatsblad verzorgen en dergelijke meer verlopen daardoor bijzonder vlot.

Samen groeien

Niet alleen bij de opstart van uw onderneming, maar ook bij het dagelijkse beheer zal u juridische vraagstukken moeten verwerken. Ook dan kan u op onze bijstand rekenen. Wij begeleiden u namelijk stap voor stap bij de uitbouw van uw zaak met juridisch advies en:

  • Bijstand bij contractbesprekingen
  • Het opstellen van diverse overeenkomsten (aankoop- en verkoopovereenkomsten, huur- en verhuurcontracten, samenwerkingsovereenkomsten, enz...)
  • Advies inzake herstructurering
  • Conflictbemiddeling
  • En vele andere

Indien nodig begeleiden we u zelfs tot in de rechtbank, maar doorgaans en bij voorkeur kunnen we die stap met een bemiddelde oplossing vermijden.

U heeft internationale ambities?

Dankzij ons lidmaatschap bij de Leading Edge Alliance (LEA), een toonaangevend internationaal netwerk van accountancy kantoren wereldwijd, kunnen wij ook grensoverschrijdend juridisch advies aanbieden. U heeft dus één enkel aanspreekpunt voor nationale én internationale juridische consultancy.

Ook als het even moeilijk gaat

Reorganisatie, de toepassing van de Wet Continuïteit Ondernemingen (WCO) of gerechtelijke reorganisatie, of een mogelijk faillissement,... Ook in deze gevallen kan u op ons vertrouwen voor correct en betrouwbaar juridisch advies.

En hoe zit het met uw persoonlijke bescherming?

Elke ondernemer is ook als persoon aan de onderneming verbonden. Daardoor heeft het ondernemerschap ook invloed op het persoonlijke leven en rijzen er tal van vragen over huwelijkscontracten, de opmaak van een zorgvolmacht, successieplanning en de uiteindelijke successieaangifte zelf. Ook hier gidsen we u met raad en daad doorheen de fiscaal juridische details om een praktische, haalbare en gezonde oplossing uit te werken.

Onze juridische consultancy in een notendop

Omdat wij uw bedrijf door en door kennen, kunnen wij ons juridisch advies perfect kaderen binnen uw actuele en toekomstige financiële en fiscale mogelijkheden. We leveren direct bruikbaar advies waar u meteen mee aan de slag kan. Snelheid, maatwerk en vertrouwelijkheid zijn hierbij de sleutelwoorden die we op belangrijk moment in het leven van uw onderneming hanteren.

Zit u momenteel al met een juridische kwestie verveeld of wil u zich nu al informeren om onnodige kopzorgen te vermijden? Neem dan snel contact op met het Vandelanotte Legal Team en laat u adviseren!

Download (pdf)brochure_ondernemingsrecht_nl.pdf

Wenst u meer informatie over Legal?

Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Ontdek al onze diensten

Nieuws en seminaries

Binnenkort eenvoudige erfenisaangifte online mogelijk
recent inzicht

Binnenkort eenvoudige erfenisaangifte online mogelijk

Wie ooit al eens een erfenisaangifte deed, weet dat dit vaak geen sinecure is. Wij zetten hieronder de krijtlijnen van de bestaande regeling nog eens uiteen en blikken vooruit op de aangekondigde vereenvoudigingen.

Fiscale 'Antigoon'-doctrine: mag de fiscus onrechtmatig verkregen bewijs gebruiken?
recent inzicht

Fiscale 'Antigoon'-doctrine: mag de fiscus onrechtmatig verkregen bewijs gebruiken?

De 'Antigoon'-doctrine is een leer die stelt dat bewijs dat op onrechtmatige wijze verkregen is, toch gebruikt mag worden. De vraag stelt zich of de fiscus onrechtmatig verkregen bewijsstukken mag gebruiken bij het vestigen van belastingen.

Sinterklaas- en kerstaankopen via het internet - mogelijkheid tot terugzending?
recent inzicht

Sinterklaas- en kerstaankopen via het internet - mogelijkheid tot terugzending?

De Belgische consument koopt doorheen het jaar al heel wat zaken aan via het internet of de zogenaamde webshops. Maar wat als het product niet voldoet aan uw verwachtingen? Daarom werd het herroepingsrecht in het leven geroepen.

Dat er een moeilijke verhouding bestaat tussen die dwingende taalwetgeving en internationale commerciële betrekkingen, kan niet worden betwist. Facturen die in een andere taal worden opgesteld, zijn in principe absoluut nietig en dus niet rechtsgeldi
recent inzicht

De Vlaamse taalwetgeving begrenst grensoverschrijdend ondernemerschap: het Europees Hof van Justitie (ver)oordeelt

Dat er een moeilijke verhouding bestaat tussen die dwingende taalwetgeving en internationale commerciële betrekkingen, kan niet worden betwist. Facturen die in een andere taal worden opgesteld, zijn in principe absoluut nietig en dus niet rechtsgeldig.

De handelshuurhernieuwing
recent inzicht

De handelshuurhernieuwing: begin er tijdig aan

Met het einde van 2016 in zicht wordt u er misschien wel aan herinnerd dat uw huidige handelshuurovereenkomst binnen afzienbare termijn een einde neemt. Heeft u er reeds bij stilgestaan om deze te hernieuwen?

Volledig overzicht>
Vandelanotte Aalst
AalstGentse Steenweg 55
T: +32 53 72 95 00
Vandelanotte Antwerpen
AntwerpenHerentalsebaan 71-75
T: +32 3 320 97 97
Vandelanotte Brugge
BruggeTorhoutse Steenweg 250
T: + 32 50 39 28 75
Vandelanotte Brussel
BrusselEsplanade 1/85
T: +32 2 427 44 53
Vandelanotte Deinze
DeinzeKastanjelaan 17 bus 2
T: +32 9 381 51 81
Vandelanotte Kortrijk
KortrijkPresident Kennedypark 1a
T: + 32 56 43 80 60
Vandelanotte Tournai
TournaiAvenue de Maire 101
T: +32 69 22 64 95
Zele
ZeleNachtegaalstraat 8/w5
T: +32 52 21 85 07
Menu
Taalkeuze
nlfren